OLD IEZER JAZZBAND

Zondagmiddagconcert bij Koepel Nering-Bögel

29 mei 2022

Een 8 persoons band, ontstaan in 1981 en uiteindelijk doorgegaan als een zesmans “oude stijl” bezetting. De geheel eigen stijl van de OLD IEZER JAZZBAND is een mix van New Orleans, Engelse Revival en Dixieland.

Zij vertolken hun repertoire, dat stamt uit de diverse perioden van de jazz muziek, op hun eigen, inmiddels zeer herkenbare manier. Slechts kleine delen van het repertoire zijn gearrangeerd.

De bandleden laten zich niet in de gebaande jazzimprovisaties dwingen. De muziek die de Old Iezer Jazzband ten gehore brengt is levendig en elke keer weer doorspekt met originele invallen. Een wisselwerking met het publiek is een van de belangrijkste pijlers waarop de band drijft, dus wordt ook community singing niet geschuwd.

Opvallend veel nummers beginnen met een vrouwen naam, zoals Rosetta, Margie, Alice, Corrina, Dinah, Greetje en Martha. Voorkeur van de componisten en de Old Iezer?

Enige wapenfeit in hun 39-jarig bestaan.

  • deelname aan talloze jazzfestivals in o.a. Apeldoorn, Assen,Delfzijl, Den Bosch, Doetinchem, Gorinchem, Tiel, IJsselstein, Zutphen, Wezep, Hattem, Wageningen, Winterswijk en Kleve ( Duitsland ).
  • Concerten bij vele jazzclubs in Nederland en Duitsland.
  • Meerdere optredens in Duitsland: Kleve, Düsseldorf, Goch, Kalkar, Emmerich, Nordhorn etc.
  • Riverboatshuffles in Duitsland en Nederland.
  • verlovings-, huwelijk- en meerjarige huwelijksfeesten, evenals promotie bijeenkomsten.
  • Zelfs de intocht van Sinterklaas ging in Zutphen met Berenburg niet ongemerkt voorbij; ook de midwintermarathons in Apeldoorn blijven een koude maar goede herinnering.

Al met al teveel om op te noemen.

Bezetting:
Fred van Werkum - Cornet en zang
Will Budel - Trombone
Johan Smit - Klarinet , altsaxofoon↵ Nick Smit - Banjo, gitaar, zang
Fons Sueters - Sousafoon
Ernst Boere - Slagwerk

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Muziekkoepel Nering-Bögel