Soefi-muziek met derwisjdans door Sinan Arat Trio.

24 jun 2022

Het zesde Bergkerkconcert van 2022 op 24 juni belooft bijzonder te worden! Het zal worden verzorgd door Sinan Arat die wordt begeleid door Kenan Arat en soefi derwisjdans door derwisj Osman. Het concert is zowel live bij te wonen als ook zoals gewoonlijk via een livestream gratis online te volgen.

Sinan Arat is een neyspeler en zanger. Hij is geboren in Turkije waar hij heeft gestudeerd aan het klassieke Ottomaanse muziek conservatorium. Hij heeft zijn meestergraad gehaald aan de Hogeschool Codarts in Rotterdam onder leiding van de legendarische bansuri-maestro Pandit Hariprasad Chaurasia en ney-meester Kudsi Erguner. Een diepgaande reflectie op de oorspronkelijke Anatolische volksmuziek, de Ottomaanse en Indiase klassieke muziek, maar ook op meer recente, experimentele muziekvormen en cross-over muziekstijlen hebben zijn meesterschap gevormd. Sinan gelooft dat muziek een onzichtbare brug vormt van adem, waardoor wij allen met elkaar verbonden zijn. Binnen die authentieke dimensie kunnen wij een levenswijze vol liefde creëren. Naast zijn Soefi muziekoptredens verzorgt hij ook soundtracks voor film- theater- en documentaires. Op televisie was hij o.a. te gast bij Vrije Geluiden, NBE Nieuwjaarconcerten, Podium Witteman en De Wereld draait door. Het concert wordt ondersteund door Wereldlokaal Deventer.

Kaarten kosten € 10 per stuk, jongeren tot 27 jaar, leden CDS en bewoners AZC betalen € 5. Reserveren is niet meer nodig. Het concert zal ook via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 24 juni vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00

jongeren tot 27 jaar, leden CDS en bewoners AZC betalen € 5

Contactinformatie

De Bergkerk
Bergkerkplein 14
7411 EN Deventer