Bigger than Us

23 mei

In het kader van Movies that Matter organiseert Amnesty International samen met MIMIK op 23 mei 2022 de documentaire ‘Bigger than Us’.

Een documentaire waar je blij van wordt! Dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die het onrecht in hun omgeving aanpakken, die willen dat hun eigen samenleving verandert. Dat hun omgeving schoner wordt, menselijker en socialer. En dat blijken vaak heel jonge mensen te zijn. Zoals de Nederlands-Indonesische activiste Melati (20) die op een roadtrip andere jonge mensen ontmoet die werken aan een betere toekomst. Van Malawi tot Brazilië komen jonge activisten op voor de vrijheid van meningsuiting, het milieu, de rechten van vluchtelingen en meisjes, en het recht op onderwijs. Hoopvol en inspirerend. Melati Wijsens activisme begon op jonge leeftijd, met een campagne om plastic tassen op Bali uit te bannen. Nu wil ze in contact komen met mensen van over de hele wereld met dezelfde soort passie. Ze ontmoet zes activisten die, allemaal op hun eigen unieke manier, grote uitdagingen aangaan. Zoals Memory uit Malawi, die vecht tegen kindhuwelijken en seksueel geweld. Mohamed, een jonge Syrische vluchteling die een school bouwde in een Libanees vluchtelingenkamp. Rene, die nieuws uit de favela’s van Rio de Janeiro brengt dat de gevestigde media negeren. De rappende activist Xiuhtezcatl uit de VS, die het opneemt tegen fossiele-energiebedrijven. Mary, die vluchtelingen redt uit de Middellandse Zee. En Winnie, een Oegandese boerin die vluchtelingen helpt te overleven door middel van permacultuur. Het is een portret van een krachtige en gepassioneerde generatie, gefocust op het repareren van de wereld voor het te laat is. Met haar eerste documentairefilm laat regisseur Flore Vasseur zien wat vrije wil, inzet en moed vermag. Kortom: het gaat over het verlangen om te leven en waardig te zijn.

(Ook de Europese Unie is aangehaakt met een grote klimaatcampagne Climateconnect, dus vermelden we dat: 'This screening is presented to you by the European Union.')

Na afloop van de vertoning van deze film nodigen MIMIK, Movies that Matter en Amnesty International u uit om via een Q&A verder over deze hoopgevende documentairefilm na te praten.

‘Bigger than Us’, 23 mei 2022, aanvang 20.00 uur MIMIK, Achter de Muren Vispoort 8-10, Deventer. Voor kaarten: www.mimik.nl

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00
CJP prijs
€ 9,00

Contactinformatie

Mimik
Achter de Muren Vispoort 8 - 10
7411 SL Deventer