Festival Uitgegraven

28 mei

Vier de opening van het Grote Kerkhof! Het evenement om te vieren dat na maanden verbouwing het Kerkhof afgerond is.

Festival Uitgegraven is op zaterdag 28 mei, een festival van 14:00 tot 23:00 uur om de opening van het vernieuwde Grote Kerkhof samen te vieren. Er is een afwisselend programma met muziek, straattheater, dichters, dans en meer! Bij de omliggende ondernemers zijn er verschillende kleine activiteiten, of kom ‘Gluren bij de Buren’ om te zien wat de ondernemers aan de andere twee Lebuinuspleinen te bieden hebben.

Speciaal voor de jonge bezoekers is er bij de fontein een kinderhoek waar gespeeld, getekend en gegraven kan worden. Naast de ondernemers aan het plein hebben ook het duurzaamheidscentrum, MIMIK en de Lebuinuskerk een aangepast programma voor overdag; met resp. speurtochten, films en verhalen. In de middag worden de nieuwe elementen van het plein in de spotlight gezet en laat de Deventer stadstroubadour Maarten van Veen zijn zelfgemaakte nummer voor het Grote Kerkhof horen.

Na een gave act van Jan Terlouw jr. & The Nightclub om 19:30 uur opent wethouder Carlo Verhaar om 21:00 uur het plein officieel met een vuurshow. Als knallende afsluiter staat de Deventerse band Primaat op het podium van 22:00 uur tot 23:00 uur. Kortom, een dag voor jong en oud waar genoeg te beleven valt!

De dag erna nog niet genoeg gehad van het Grote Kerkhof? De architect Jan van Minnebruggen komt van 16:30 tot 17:15 praten in de Lebuinuskerk. Je bent van harte welkom vanaf 15:30 en er is gelegenheid om vragen te stellen!

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Het Grote Kerkhof
Grote Kerkhof 38
7411 KV Deventer