Speeldrang met Reality Spill / Ilerion / Amyra

19 mei 2022

Tijdens SPEELDRANG krijgen jonge lokale makers de mogelijkheid om nieuwe werk te presenteren, een try-out show te spelen, of voor het eerst voor publiek op te treden. Want allemaal voelen zij een ongelofelijke drang om weer op het podium te staan en te spelen!

Optreden voor écht publiek?! Je zou als muzikant bijna vergeten hoe het ook al weer was. Misschien heb je het nog niet eens meegemaakt omdat je act 1,5 jaar bestaat? Afgelopen jaar was de perfecte tijd voor artiesten om nieuw werk te maken, te experimenteren, te repeteren, de studio in te gaan en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Maar na maanden lang alleen voor microfoons en camera’s te staan, geen applaus te horen, geen feedback te krijgen van publiek, is het nu wel een keer tijd om te kunnen laten zien en horen waar ze al die tijd mee bezig zijn geweest. Voor publiek. Echt publiek.

Tijdens SPEELDRANG krijgen jonge lokale makers de mogelijkheid om nieuwe werk te presenteren, een try-out show te spelen, of voor het eerst voor publiek op te treden. Want allemaal voelen zij een ongelofelijke drang om weer op het podium te staan en te spelen!

REALITY SPILL Reality Spill is in 2021 opgericht en maakt een verzameling van geluiden uit allerlei hoeken van de stevigere muziek. Met invloeden van metalcore, post-hardcore, en hardcore wordt er een moderne metal sound neergezet met knallende breakdowns, melodische passages en harde riffs. De eerste single is inmiddels verschenen en een EP zal begin 2022 verschijnen.

AMYRA Amyra maakt alternatieve rock vol afwisseling. Soms ruig en bombastisch, soms klein en intiem, maar altijd met volledige overgave. Met invloeden van Nothing More, Alter Bridge, P!nk, en Paramore, vormt Amyra haar eigen geluid. Dit vertaalt zich naar emotionele teksten die versterkt worden door meerstemmige zang, gedoseerd gitaarwerk en synthesizer sounds.

ILERION Hard gaan en nekpijn. Ilerion is een driekoppige rock/metal formatie waarbij de roots in Twente liggen. Verwacht een bak herrie, dikke moshpits en een balls to the wall show. Inspiratie halen ze uit bands als Periphery, Architects en Bring Me The Horizon. Daarnaast weten ze met orkestrale en elektronische invloeden een brede, kleurrijke en bombastische sound neer te zetten. Het recente “Reintegration Program” in de Koepelgevangenis van Arnhem laat zien dat de band in staat is een bijzondere experience te creëren, waarbij het verhaal van een gedetineerde via een show wordt vormgegeven.

WAARSCHUWING De zanger kan nog wel eens op je nek springen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 5,00

Contactinformatie

Burgerweeshuis
Bagijnenstraat 9
7411 PT Deventer