Vernissage duo-Expositie Dwarse Kaders

24 april - 28 aug 2022

Er zijn altijd weer nieuwe heilige huisjes. En elke tijdsgeest kent zijn eigen blindheid. Daarom moeten kunstenaars per definitie dwars zijn.
Dwars op de tijdsgeest, dwars op de reguliere esthetiek.

Hedendaags beeldend kunstenaars Annemieke Tonnaer (conceptueel fotograaf) en Peter-Frans de Graaf (landschapsschilder) gaan dat ieder op hun eigen manier doen. Ze openen op zondag 24 april om 15:00 uur op Havezaete de Haere in Olst (Overijssel) hun expositie ‘Dwarse Kaders’, gecureerd door Olivier Rensing van NewDawnGallery.com.

Tonnaer koppelt o.a. vanuit de natuur een verbinding naar de mens en stelt de vraag waar sta jij? Ben jij onderdeel van deze natuur of plaats je jezelf op afstand.

De Graaf plaatst dwarse en soms bruut irritante vlakken in het landschap. Die dagen de kijker uit, omdat ze qua kleur of plaatsing toch binnen de eenheid vallen. De kijker moet ook iets doen.

Tonnaer ronde de fotovakschool af en de Graaf de kunstacademie. Los hiervan hebben beide kunstenaars ook een academische graad behaald (Tonnaer: Technische Natuurkunde en de Graaf een 1e graads lerarenopleiding). Beide kunstenaars beschikken over de capaciteit om buiten de gebaande paden te kijken, te denken en te creëren. Verfijnd van geest en buitengewoon subtiel is de uitvoering waardoor kadreringen ontstaan die mentaal verfrissend zijn. Wijst u ook dingen af omdat u gevangen zit in uw eigen kaders? Daar doen de kunstenaars van NewDawnGallery.com , hopen ze, niet aan mee!

Voor deze tentoonstelling gaat Tonnaer werken van De graaf verknippen, en De Graaf foto’s van Tonnaer overschilderen. Dat heilige huisje is in ieder geval al afgebroken.

Er wordt muziek gemaakt door het muzikale gezelschap, genaamd: Muziek!, er is goed gezelschap, er mag vrij gesproken worden, de werken zijn te koop dus laten we met zijn allen naar al deze hedendaagse kunst gaan kijken in de prachtige havezaete met hoge plafonds en een omgeving waar je u tegen zegt. Een middagje uit om te kunnen genieten van deze bijzondere kunstenaars die vanuit de galerie: NewDawnGallery.com behoren tot de top van de Nederlandse hedendaagse kunst.

Kunt u niet aanwezig zijn bij deze vernissage, dan kunt u zich aanmelden voor een rondleiding door de kunstenaars zelf, door een mail te sturen naar info@NewDawnGallery.com. In overleg prikken we dan een datum.

Vernissage: zondag 24 april 2022 Tijdstip: 15:00 uur Locatie: Haereweg 4 te Olst Finissage: zondag 28 augustus 2022 Tijdstip: 15:00 uur

Van 24 april t/m 28 augustus is de expositie te zien op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10:00 en 17:00 uur.

Wanneer

24 apr - 28 aug 2022
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

duo-Expositie Dwarse Kaders
Haereweg 4
Olst