Sticks & Stones

Tentoonstelling over labelen en stigmatisering in R.S.O.L. Deventer

1 juni - 2 juli

Schelden doet geen pijn, we hebben het misschien allemaal wel eens gezegd tegen pesters. Zeker als kinderen.

In het Engels zegt men in zo’n geval: Sticks and stones may break my bones, but words will never break me. De titel van deze tentoonstelling in R.S.O.L. art space is ervan afgeleid.

Toen R.S.O.L. leider Ton Kruse startte met het maken van de tentoonstelling, wist hij nog niet hoe actueel het onderwerp zou gaan worden. In de huidige oorlog in Oekraïne voert de agressor duidelijk een campagne van etikettering van het slachtoffer. “Door scheldnamen te gebruiken wordt de identiteit van slachtoffers zo beschreven dat het mogelijk wordt deze als slecht, slap, vies of onwaardig te zien,” zegt Kruse; “En zo gauw een groep of een individu eenmaal als slecht is beschreven, worden daarmee daden van agressie tegen deze gerechtvaardigd.”

De tentoonstelling brengt werk van verschillende hedendaagse kunstenaars bij elkaar en maakt inzichtelijk hoe stigmatisering werkt, uitwerkt en doorwerkt. Naast het thema van labelen en stigmatisering is de hedendaagse schilderkunst focus in de tentoonstelling. Er is werk opgenomen van: Ronald Ophuis, Gé-Karel van der Sterren, Frits Maats, Geert Bartelink, Fikret Devedzic en Berend Hogeling.

Wanneer

1 jun - 2 jul 2022
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 2,00

Contactinformatie

R.S.O.L.
Van Hetenstraat 59 (ingang aan rechterzijde, onder de vlag, gebruik de deurbel)
7415 TT Deventer