Door ondernemers

Hotel De Vischpoorte: Genieten met een uitzicht!

  • Geschreven door Cheyenne Karselius
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 2411 x bekeken

Genieten van mooi uitzicht tijdens je werk? Dat kan bij Hotel De Vischpoorte! Vandaag heb ik een interview met Roxy Sluiter van Hotel De Vischpoorte. Dit hotel bevindt zich aan de kade van rivier De IJssel in het mooie authentieke centrum van Deventer. Ik ben benieuwd wat zij mij te vertellen heeft over dit hotel en of zij echt geniet van het uitzicht. Ik vraag het aan haar!

Roxy
Roxy

Roxy is 18 jaar jong, studeert Toerisme & Recreatie in Apeldoorn en loopt stage bij Hotel De Vischpoorte. Roxy: ''Vanwege de grootte van het hotel heb ik een breed takenpakket. Naast dat ik de gasten in- en uitcheck, doe ik ook de backoffice, boekhouding en verzorg ik het ontbijt. Super divers!''

Enthousiaste gasten

Roxy: “Hotel De Vischpoorte is een gezellig en kleinschalig hotel, waar de gast op nummer 1 staat. Het is zo fijn om de gasten vrolijk en tevreden te zien tijdens en na hun verblijf. Het enthousiasme van de gasten is echt aanstekelijk! Vaak brengen onze gasten later opnieuw een bezoek aan Deventer.”

Favoriete kamer

Roxy: “Wij hebben 12 hotelkamers en elke kamer is uniek. De kamers variëren van 1 tot 6 personen, welke zijn verspreid over verschillende locaties. In het hotel bevinden zich 5 kamers en de andere 7 kamers zijn allemaal verspreid over locaties nabij de Wellekade. Sinds kort hebben we ook een hostel. Deze zit tegenover het hotel en hier kunnen gasten comfortabel overnachten voor een iets zachtere prijs. Mijn favoriet is het ‘Luxe IJssel Penthouse’. Deze kamer is heel gezellig en knus en heeft een waanzinnig uitzicht over rivier de IJssel.”

En unieke ervaring

Uitzicht vanaf wellekade
Uitzicht vanaf wellekade

Roxy: “Een unieke ervaring is om bij ons te overnachten tijdens de Deventer Boekenmarkt op de 1e zondag van augustus. Vanuit je kamer zie je de opbouw van dit mooie evenement en tijdens de markt heb je uitzicht op vele boekenstands. De seréne sfeer die er hangt tijdens dit evenement is bijzonder om mee te maken.”

Leukste uitje

Stadsplein De Brink
Stadsplein De Brink

Roxy: “Deventer is ontzettend mooi en het is interessant om alle oude gebouwen te zien. Een stadswandeling door Deventer is dan ook een echte aanrader. Gezellig wandelen door alle kleine straatjes, struinen bij de vele winkeltjes en tussendoor een bezoek aan een terrasje op één van de stadspleinen. Er is zoveel afwisseling in het centrum, voor ieder wat wils! Wij raden onze gasten altijd aan om wat te eten en drinken op stadsplein de Brink. Dit is hét plein van de stad en het is heerlijk om aan te schuiven op één van de vele terrassen. Dit moet je echt niet missen tijdens je bezoek aan de stad. ”

Insta-waardig!

Roxy: “Deventer is een heel fotogenieke stad. Er zijn zoveel mooie oude gebouwen en als je hier bent moet je sowieso een foto maken van de Kranensteeg. Je kunt hier zulke leuke foto’s maken voor op Instagram: echt een aanrader als je een originele foto van Deventer wil!”

Restauranttip

't Arsenaal
't Arsenaal

Roxy: “Zelf vind ik Restaurant Bouwkunde en ‘t Arsenaal de beste restaurants van Deventer. Het eten is hier echt enoooorm lekker en de service staat op nummer 1. Het terras van ’t Arsenaal is bovendien fantastisch gelegen binnen de ruïnes van een oude kerk. En als het lekker weer is vind ik het ook heerlijk om lekker een ijsje te halen bij Gio’s!”

Plek om te ontspannen

Roxy: ''In Deventer is het echt heel fijn om lekker aan de IJssel te zitten. Gezellig met een dekentje, een wijntje en vrienden in de uiterwaarden. Ook het Verlaagde Wellepad is een goede plek om te zitten om te ontspannen aan het water.''

Roxy: ''In de zomer kijk je vanuit Meadows op het stadsstrand prachtig uit over de skyline van de stad en kun je echt genieten van hoe mooi Deventer eigenlijk is.''

Geschreven door Cheyenne

Elke zaterdag struinen over de markt, in de zomer de hele dag bij St. Tropez op het terras, en in de winter lekker door het bergkwartier wandelen. Wat is het hier toch fijn.