Door ondernemers

Postillion Hotel Deventer: Voor zakelijk of leisure? Allebei!

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 5 minuten
  • Home 2693 x bekeken

Bij binnenkomst in Postillion Hotel Deventer bekruipt mij direct een vrolijk gevoel, dit komt mede door de gerestylede lobby; er is namelijk gebruik gemaakt van de kleur oranje. Daarnaast tref je in de lobby vele tafeltjes aan, die je uitnodigen om plaats te nemen. Een ideale plek voor zakelijke gasten en bezoekers om te (flex-)werken en een prima plek voor een gesprekje met de accountmanager van Postillion Hotel Ellen Stegeman.

Zakelijk of Leisure? Allebei!

Het motto van Postillion luidt: Gastvrij met de hoofdletter G en zo luidt ook de boodschap dat iedere gast hier welkom is. Het maakt Ellen het gelukkigst in haar werk wanneer mensen die uitchecken haar laten weten op een later moment nog eens terug te komen. Ellen: “Wij kennen onze gasten en vele bezoekers komen dan ook herhaaldelijk terug. En terugkomen hoeft niet per se het bijwonen van een congres te betekenen. Ook de leisure gast, ofwel toerist, weet Postillion gelukkig goed te vinden. En aan deze gast wordt ook zéker gedacht: Postillion is er voor iedereen.” Dit is een grote omslag voor Postillion Hotel Deventer. Ellen: “Zakelijke gasten weten ons zeer goed te vinden; naast het aanbieden van comfortabele plekken voor de (flex-)werken en overnachtingen helpen wij bij het faciliteren van congressen en vergaderingen. You name it; niks is te gek wat dat betreft. Het laatste jaar spelen wij veel meer in op de wensen van de toerist en dat is een hele mooie uitdaging.”

Gastvrij met de hoofdletter G

Hét startpunt voor mooie fietstochten

Ze neemt een slok van haar koffie en kijkt even naar buiten, wanneer ik in een splitsecond met haar ogen meekijk, zie ik al datgene wat ze vervolgens zegt: “Ons voordeel is deze plek. Vanuit het restaurant stap je zo het terras op, gelegen aan het water. Daarnaast is het hotel heel goed bereikbaar door de ligging nabij de A1. Parkeerplekken hebben we in overvloed. Bovendien is Postillion ook het perfecte startpunt voor mooie fietstochten; je stapt op de pedalen en fietst zo door het Sallandse landschap of via de dijk langs de stromende IJssel richting de Achterhoek. Postillion verhuurt ook (elektrische) fietsen als je zelf geen fiets mee hebt. Heb je je eigen fiets mee? Er is een bewaakte fietsenstalling.”

Onderweg trek? Geen probleem!

Op de fiets leg je vrij lange afstanden af en onderweg is niet altijd horeca te vinden. Dat is zeker geen probleem met de oplossing die Postillion biedt: Lunch to go, een rugzak gevuld met broodjes, een drankje en diverse snacks. Trek je liever je wandelschoenen aan? Dan kan je kiezen voor een wandelroute, eventueel met Lunch to go. De fiets- en wandelroutes worden aangeboden door het hotel onder de mooie naam: Postillommetjes. Als het eten in de rugzakjes net zo lekker smaakt als dat de naam wandeling lekker bekt, kan het niet anders dan dat je kennismaking met de landelijke omgeving heel smaakvol is!

Make-over time

Heerlijk loungen op een mooie zithoek of in een fijne hangmat; goede ingrediënten om even in de relaxmodus te gaan. En laat dat nu op de planning staan voor de make-over van het terras van Postillion. ‘Dit wordt echt een fijne plek, ook voor de Deventenaar’ tipt Ellen vast. Een heerlijke plek om straks na een wandeling of fietstocht aan te schuiven voor een kopje koffie met gebak, lunch of borrel. Ellen: “Wanneer het klaar is, nodig ik iedereen uit die ik ken voor een lekker drankje hier. Mijn favoriet is de cocktail Limoncello Spritz. Ik zie ook picknickkleden voor me, lekker bij het water achter ons hotel, met daarop bierbuckets (een emmer gevuld met verschillende soorten biertjes). Bij een drankje hoort natuurlijk de combi van een snack of bites. En die staan op ons nieuwe streetfood menu.”

Jeetje, wat een metamorfose heeft Postillion Hotel gehad. Ik moet bekennen dat ik écht weg ben van dit hotel!

Aanraders in Deventer

Wat écht niet ontbreken kan tijdens je bezoek aan Deventer is een fiets- of wandeltocht langs de IJssel, dat is al een beleving an sich. Daarnaast is het ook een aanrader om een bezoek te brengen aan het middeleeuwse Bergkwartier in het centrum en daarna een lekker diner nuttigen bij Raffaelle’s Foodbar aan de Brink. Of breng eens een bezoek aan het Havenkwartier: dit is echt een ‘rauwe’ plek en lekker aan het water. Beide een totaal andere uitstraling, maar beide ook ‘gewoon’ bereikbaar op fiets- en wandelafstand van het hotel.

Lekker weg met de kids

Bovengenoemde tips van Ellen zijn natuurlijk leuk voor jong én oud. Wanneer ik Ellen om expliciet advies vraag voor een activiteit met kinderen, weet ze ook raad: “Aan de overkant van de IJssel vind je Meadow op het Stadsstrand van april t/m oktober. Hier kun je een lekkere koffie en ander drinken halen en dan fiets of wandel je door het Worpplantsoen naar natuurspeeltuin Woeste Willem vlakbij de Spoorbrug. Dit is zó leuk voor kinderen. Via de brug kun je gemakkelijk weer terug langs de IJssel naar het hotel. En laat je op de terugweg nou net mijn favoriete ‘tentje’ tegen komen: het Welleterras. ’s Zomers kun je hier héérlijk neerstrijken, gewoon gelijk aan het water’.

Kortom: wat je ook zoekt tijdens je verblijf in deze Hanzestad, in Deventer vind je hét. Het is hier zo divers. Het is net een menukaart; waar heb je vandaag zin in? Je vindt het hier hoor, enne… het smaakt altijd naar meer!

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.