Door ondernemers

Hotel de Leeuw: Kleinschalig en authentiek

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 2279 x bekeken

In Deventer bevindt zich een kleinschalig familiehotel met authentieke inrichting in een pand uit 1645. Ik begeef mij op de nostalgische toer met Demi Bosveld, zij studeert toerisme en zocht daarbij een passende (bij-)baan, deze vond ze bij Hotel De Leeuw.

Wonen, werken en studeren in de mooiste stad aan de IJssel. Het klinkt bijna als een titel voor een goede (soap-)serie, maar voor de 20 jarige Demi Bosveld is dit alledaagse kost. Ze woont op de Worp en fietst dagelijks de mooie Deventer skyline, die Deventer kenmerkt, tegemoet: naar Hogeschool Saxion waar ze in haar laatste jaar Tourism Management zit of naar haar werk bij het kleinschalige Hotel de Leeuw in hartje Deventer.

Hoe is jouw werkdag bij Hotel de Leeuw?

Demi: Ik ben alweer 1,5 jaar werkzaam in dit hotel. Vanwege mijn studie was ik opzoek naar een passende bijbaan, deze vond ik hier. In totaal werken er 3 mensen bij hotel de Leeuw en dat zorgt meteen voor een hechte band tussen collega’s. Daarnaast zorgt dit kleine team ervoor, dat je van alle markten thuis moet zijn. Ik ben receptioniste maar tegelijkertijd serveer ik koffie met lekkers en maak ik het ontbijt klaar.

Demi: ''Deze afwisseling is waarom ik met plezier naar het werk ga, geen dag is hetzelfde!''
Kamer bij Hotel de Leeuw
Kamer bij Hotel de Leeuw

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in een groot resort in Mexico, hier was het wel anders! Daar deed ik heel de dag eigenlijk hetzelfde: gasten inchecken. Nu ik bij hotel de Leeuw werk, merk ik dat de kleinschaligheid zorgt voor meer contact met mensen. Hotel leeuw heeft 9 verschillende kamers waarvan één familiekamer, hier kunnen 6 personen verblijven. ‘Juist het contact met de gasten is zó leuk!’. Ik maak vaak een praatje met de gasten. Doordat ik dan dieper in gesprek kom met hen, hoor ik wat zij leuk vinden en kan ik het bezoek voor hen nog meer naar hun zin maken.

Wat is iets leuks wat mensen niet over jullie hotel weten?

Wat niet veel mensen weten te vinden, is het binnen terras die hotel De Leeuw heeft. Demi: ‘Als het mag, serveer ik straks voor iedereen die langskomt koffie met onze lekkere wafels of tosti’s op deze prachtige plek. Dit is echt mijn favoriete plek van het hotel’.
Het binnenterras is geopend van woensdag t/m zaterdag en dat is zeker níet alleen voor hotelgasten: voor iedereen!

Fotoplekjes!

Bij de receptie hebben ze bij ‘De Leeuw’ verschillende wandelroutes liggen, voornamelijk in het groene ommeland van Deventer. Maar Demi voegt toe: 'Ik zeg altijd dat de gasten de Walstraat in de binnenstad niet mogen overslaan hoor! Dit is een erg fotogeniek steegje en ook vele bloggers en vloggers weten dit straatje te vinden.'

Wat zijn jouw tips in Deventer?

Picknicken bij de IJssel
Picknicken bij de IJssel

Demi: ´Wat ik onze gasten als tip aanraad? Dat is een hapje eten bij ’t Zusje op de Boreel. Doordat het allemaal kleine porties zijn die je zelf kiezen kan, is er voor ieder wat wils!’. Nu is dat wat lastiger, maar ook nu zijn er volgens Demi genoeg dingen te doen. ‘Deventer staat bekend om de IJssel en omdat je daar heerlijk aan de oever neer strijken kan, raad ik mensen nu aan om daar plaats te nemen voor een picknick’. Hoe mensen hun mandje kunnen vullen weet ze ook wel. ‘Onze gasten mogen zelf hun ontbijtmand vullen naar hun keuze en daarbij kunnen ze ook een lunchzakje bestellen.’

Wanneer ik Demi tot slot vraag wat zij, als local, zelf het leukste vindt aan Deventer zegt ze met een grote lach: ‘Het drinken van een lekkere, koude Ice Tea op het terras bij St. Maxime onderaan de voet van de Lebuinuskerk, mét daarbij een schaal nachos.’

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.