Door ondernemers

Hotel In Het Huis van Deventer: Creativiteit ten top

  • Geschreven door Cheyenne Karselius
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 2679 x bekeken

Vandaag wacht mij een enorme verrassing, ik ga namelijk op bezoek bij Hotel In Het Huis van Deventer. Vanaf het Grote Kerkhof zie je weinig van de vrolijke, kunstzinnige en creatieve inrichting van dit hotel, maar het terras is zeker uitnodigend en de deur staat open, dus tijd om naar binnen te lopen. Nou, wat een gezellige plek is dit! Ik ga in gesprek met Rémon Brinkhof en schuif aan tafel in het restaurant van het hotel: Betti Brood & Borrel.

Rémon is 30 jaar oud en is geboren en getogen in Deventer. Hij werkt nu een halfjaar bij dit hotel en sinds maart is hij manager van de horeca. Naast de horeca heeft hij ook nog extra werkzaamheden in het hotel, zoals het in- en uitchecken van de gasten en het opstellen van arrangementen.

Anders dan anders

Hotelkamer
Hotelkamer

Rémon: “Hotel In Het Huis van Deventer zou ik omschrijven als een kunstzinnig en cultureel hotel met unieke citylofts, die ieder een verhaal vertellen over de stad. Al onze kamers hebben een naam en inrichting die refereert aan een bepaald thema in Deventer. Je ziet dan ook dat mensen vaak bij ons terugkomen en dan kiezen voor een van onze andere kamers.

Wij werken in ons hotel ook net even anders dan anders. We stellen het contact met de gast centraal en nemen daar ook de tijd voor. We drinken gezellig samen een kopje koffie bijvoorbeeld en proberen ook tijdens het verblijf met ze in contact te blijven. We geven altijd tips voor de beste plekken om te bezoeken en lekkerste restaurants in de stad. Het fijnste vind ik dat mensen zich goed voelen bij ons in het hotel.”

Favoriete kamer

Huiskamer van het Tuinhuis
Huiskamer van het Tuinhuis

Rémon: “Als ik hier zou overnachten, dan zou ik het Tuinhuis boeken. Dit is de grootste kamer en is erg veelzijdig. Hij heeft een keuken, woonkamer en een unieke badkamer. Ondanks dit alles heb je toch wel echt het hotelgevoel.
Naast het hotel hebben wij buiten het centrum ook nog 5 afzonderlijke vakantiehuizen, die bijna allemaal op de landgoederen van de Stichting IJssellandschap te vinden zijn. Ook dit zijn fantastische locaties om in te overnachten.”

Rémon: ''eigenlijk heb ik 8 favoriete kamers die ik stuk voor stuk mooi vind, allemaal!''

Brood & Borrel?

Betti Brood & Borrel
Betti Brood & Borrel

Hotel In Het Huis van Deventer beschikt over een restaurant: Betti Brood & Borrel. Hier kun je, ook zonder dat je in het hotel slaapt, terecht voor ontbijt, lunch en een borrel. Rémon: “We werken hier met een kaart vol met lokale producten. De kaas komt uit Diepenveen, het brood uit Olst en de jam maken we bijvoorbeeld zelf. Mijn favoriete gerecht van de kaart is het ‘Broodje Tuinhuis’. Deze raad ik echt aan! Het Broodje Republika is ook enorm populair! Het liefste zit ik dan in het hoekje bij het raam. Vanaf hier kijk je uit over stadsplein het Grote Kerkhof en zie je alle mensen die hier voorbij wandelen.

Aanraders

The Lemon Tree
The Lemon Tree

Rémon: “Voor de avond bieden wij geen diner aan, maar vanuit het hotel dragen we natuurlijk verschillende tips aan. Er zijn een aantal restaurants in de stad waar wij zelf groot fan van zijn, bijvoorbeeld de Lemon tree. De kwaliteit hier is enorm goed, en ze hebben een bijzonder concept. “ Een andere tips is Bird aan de Wellekade. Vanuit het restaurant kijk je uit op de IJssel en je vind er veel oude elementen terug van de stad. Bovendien is de beleving heel bijzonder, net zoals hier in het hotel.”

Het dorp Deventer?

Rémon: “Het mooiste vind ik dat Deventer net een dorp is met stadsrechten. Iedereen kent elkaar en het is een enorm gezellige stad. Het evenement Deventer op stelten is een hele beleving. Het is het leukste internationale straattheater festival ter wereld, met voorstellingen die op maat gemaakt zijn voor de stad. De stad is dan ook het decor van de voorstellingen en dat is echt uniek.”

Beste plek om te relaxen

Rémon: “De binnentuin van Betti Brood & Borrel is echt uniek en ook gasten kunnen hier gewoon zitten. Aan de andere kant van het gebouw heb je een druk plein. In de binnentuin aan de achterzijde is het een plek van stilte en rust, waar je lekker een boek kan lezen en kunt ontspannen zonder gestoord te worden door hinderlijk lawaai.

Instagramwaardig

Binnentuin Betti
Binnentuin Betti

Rémon: “De binnentuin is niet alleen een heerlijk plekje om te vertoeven, het is ook een enorm leuke plek voor foto’s. In de binnentuin staat een enorm kunstwerk waar je mooie foto’s van kunt maken.
Naast onze binnentuin is ook de Walstraat heel fotogeniek. Echt heel authentiek met vele kleine en mooie huisjes.

Geschreven door Cheyenne

Elke zaterdag struinen over de markt, in de zomer de hele dag bij St. Tropez op het terras, en in de winter lekker door het bergkwartier wandelen. Wat is het hier toch fijn.