Een zomer vol evenementen

Heb jij de festivals ook zo gemist? Niet getreurd, de evenementen zijn weer helemaal terug. Van muziek tot theater en van film tot aan food, deze zomer staat er genoeg op planning om van jouw zomer een festivalzomer te maken!

Bekijk hier de volledige evenementenkalender van deze zomer.
Ook benieuwd naar alle kleinere activiteiten? Bekijk dan de Deventer Agenda.

Waar is dat feestje?

Nou, deze zomer is dat feestje in Deventer!
Poolshoogte, 1 t/m 3 juli, Havenkwartier, www.theaterschip.nl
Talent en experiment! Poolshoogte is het nieuwe makersfestival voor jongeren en jonge podiumkunst professionals.
Hoogtevrees, 1 t/m 3 juli, Worpplantsoen, www.burgerweeshuis.nl
Poppodium Burgerweeshuis tovert het oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken.
Deventer Stadsfestival, 9 juli, Evenemententerrein Roland Holstlaan, www.deventerstadsfestival.nl
Cheers! Dit gezellige muziekfestival bestaat 5 jaar en dat wordt groots gevierd met namen als Racoon, Snelle, Antoon en The Dirty Daddies.
Undercover op de Brink, 23 juli, de Brink, www.dehip.nl
De beroemde undercoversessies van café de Hip en Zwarte Cross verplaatsen jaarlijks in de zomer eenmalig naar een groot podium op de Brink.
Into The Mud, 13 augustus, Buitenpost, www.bijbuitenpost.nl
Blues, bluegrass en bier! Into The Mud is een nieuw muziekfestival met een smerig randje.
• Tour de Terras, 27 augustus, Brink, www.facebook.com/brinkeventdeventer
Muziekfeest op de Brink waarbij niet jij van bandje naar bandje sjouwt, maar de bands zich verplaatsen en je alleen maar een mooi plekje op het terras hoeft te zoeken.
Kick-Off, 1 september, Burgerhaven, www.burgerweeshuis.nl
Het jaarlijkse muziekevenement als traditionele aftrap van het culturele seizoen én het nieuwe studiejaar.
Nachtparlement Warehouse, 3 september, Burgerhaven, www.burgerweeshuis.nl
Een rave in een loods met 10 uur lang techno, ruim duizend uitzinnige mensen en de beste DJ’s. Kortom: alle ingrediënten voor een legendarische editie van Nachtparlement!
Film aan de IJssel, 8 september, Meadow Stadsstrand, www.meadow-deventer.nl
Een fijne nazomeravond aan de IJssel met kaarslicht, strandstoelen, fakkels en een kwalitatieve film.

Deventer Op Stelten
Deventer Op Stelten

Deventer Op Stelten viert feest!

Hét buitentheaterfestival van Oost-Nederland bestaat 25 jaar! Van vrijdagavond 1 t/m zondagmiddag 3 juli is de stad één groot theater, met in totaal ruim 130 nationale en internationale topvoorstellingen. Op de monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties zijn grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien van 25 theatergezelschappen uit onder andere Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland. Op donderdag 30 juni vindt de openingsvoorstelling plaats.
Een feestelijke jubileum editie die net iets anders is dan je van het festival gewend bent. Maar bovenal een weekend vol verrassende ontmoetingen, nieuwe voorstellingen en oude bekenden, met ruimte voor jong talent.
De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig. Info: www.deventeropstelten.nl

Burgertuinconcerten
Burgertuinconcerten

Sfeervolle concerten in Deventer

De omgeving, de mensen, de sfeer en de muziek. Dé factoren om jouw avond of middag compleet te maken. Deze intieme concerten hebben niet alleen sfeervolle muziek, maar kennen ook stuk voor stuk een uniek decor. • Burgertuinconcerten, Bagijnenstraat 9, www.burgerweeshuis.nl
Yes! Ook dit jaar opent Burgerweeshuis de poort voor een bijzondere concertreeks in de historische binnentuin. Met namen als De Dijk, MEAU en Karsu.
Zomerse Zaterdagavond Concert, Het Klooster 2-4, www.bouwkundekoor.nl
Op 25 juni is het jaarlijkse zomeravond concert op het historische Klooster, waar het Bouwkundekoor met begeleiding van een band hun uitgebreide repertoire brengt.
Zondagmiddagconcerten muziekkoepel Worp, Worpplantsoen, www.muziekkoepelneringbogel.nl
Deze zomer is er iedere zondagmiddag een sfeervol concert in de prachtige muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen.
Bergkerkconcerten, Bergkerkplein 1, www.bergkerkconcerten.nl
Elke laatste vrijdag van de maand biedt de Bergkerk podium voor een uniek concert met klassieke muziek, orgelmuziek of wereldmuziek.
Cultuur op het Vogeleiland, Rijsterborgherpark, www.stichtingvogeleilanddeventer.nl
Tijdens de zomerse zondagmiddagconcerten kun je wekelijks genieten van muziekconcerten met verschillende genres in de groene omgeving van het Vogeleiland en Rijsterborgherpark.
Muziekfestival Old Dèventer, Worpplantsoen, www.muziekkoepelneringbogel.nl
Op 31 augustus is het seniorenmiddag bij muziekkoepel Nering Bögel en wordt er met muziek van vroeger muzikale herinneringen opgehaald.
Zaterdagmiddagconcerten, diverse locaties, www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl
De Bergkerk, Lebuinuskerk, Broederenkerk en het Penninckshuis: op deze vier monumentale locaties kun je iedere maand naar een bijzonder klassiek muziekconcert luisteren.

Kidstip!

Het Deventer Stadsfestival (www.deventerstadsfestival) op 9 juli is hartstikke leuk om met kids te bezoeken. Overdag zijn er allerlei activiteiten voor de kleintjes en natuurlijk zijn Woezel & Pip er ook weer om er een topdag van te maken! Kinderen tot 1.40 meter hebben bovendien gratis entree, hoe fijn is dat?!