Zien & Doen Zomer 2021

Deze zomer zijn er zoveel activiteiten om te ondernemen in en rond Deventer. Ontdek ze allemaal!

Deze activiteiten kan je ook lezen in onze online zomerkrant!

Varen op de IJssel

Stap aan boord en geniet van het uitzicht op Deventer vanaf het water. De unieke ligging van Deventer aan de IJssel biedt vele mogelijkheden voor een vaartocht. Stroomopwaarts langs Slot Nijenbeek richting Zutphen of stroomafwaarts langs de mooie uiterwaarden richting Olst en Wijhe.
In de zomermaanden biedt Rederij Celjo een uitgebreid vaarprogramma, van korte lunchtochten tot uitgebreide dagtochten. www.janplezier.nl
Liever met je eigen gezin een korte vaartocht maken? Dat kan! Havensloep Deventer biedt diverse arrangementen aan. www.havensloepdeventer.nl

Het water in!

In het Borgelerbad bevinden zich diverse buitenbaden. Het 25m buitenbad is perfect voor het trekken van baantjes, daarnaast vind je er een ondiep familiezwembad met familieglijbaan, een kleuterbad met glijrots en een peuterbad met speeltoestellen. Geen zin om te zwemmen? Werp een bal op het korfbalveld, ga lekker voetballen of leef je uit op de mega airtrampoline.
Check de openingstijden op de website. Voor je bezoek is een (webshop)reservering verplicht. Elke woensdag rond 9.00 uur worden de tijden voor de volgende week (ma-zo) aan onze webshop toegevoegd. www.borgelerbad.nl

Met de step of historische fiets door Deventer

Ga lekker op pad in de historische binnenstad van Deventer en daarbuiten en huur bij de VVV winkel eens een step of historische fiets!
Het rijden op een historische fiets (met groot voorwiel en klein achterwiel) zal misschien eerst de nodige hilariteit geven, maar je zal het snel onder de knie krijgen.
De Kick Bike is een luxe step, ze zijn licht en rijden heel comfortabel. Met de step of historische fiets kun je bijvoorbeeld een mooie route rijden door het centrum en daaromheen of zelfs een stadswandeling maken.
Te huur via de VVV Deventer, Brink 89, www.deventer.info of bel naar 0570-710120 keuze 1

Woeste Willem

Woeste Willem is 10.000 m2 speelnatuur in de Deventer stadsuiterwaarden - struinen, verstoppen, bouwen, kliederen voor kinderen tussen 2 en 14 jaar. Modderglijbaan bouwen - modderkunst kleien - modderstormbaan lopen - in de modderkeuken - modderschilderij maken - modderworstelen: Wat verzin jij nog met modder? Kom je ook lekker vies worden?
Kinderen komen altijd onder begeleiding van ouders of verzorgers bij Woeste Willem en de ouders of verzorgers mogen natuurlijk ook lekker meespelen! Neem je schep, gieter, emmer en modderkleding mee. Honden zijn welkom mits aangelijnd en uiteraard ruimt de eigenaar de poep op. Woeste Willem, tegenover Worp 111, www.woestewillemspeelnatuur.nl

Tip!

Een filmpje pakken?

Bij Vue Cinema moet je zijn voor de nieuwste bioscoopfilms! Met zes luxe bioscoopzalen draait er voor een ieder wat wils. www.vuecinemas.nl
In MIMIK film + theater + café worden films vertoond uit alle windstreken, voor een zo breed mogelijk publiek. www.mimik.nl
Door de coronamaatregelen is het aantal bezoekers beperkt per filmzaal, je dient van tevoren te reserveren via de website.

Tip!

Instagram Hotspot Route

Foto: @Bartrosfotografie
Foto: @Bartrosfotografie

De VVV Deventer heeft samen met diverse (amateur) fotografen een fotoroute voor jou uitgestippeld langs de meest fotogenieke hotspots die in Deventer te vinden zijn.
Mooie foto's gemaakt? Deel jouw foto's met je vrienden of tag #indeventer op Instagram of Facebook en laat heel Nederland zien hoe mooi Deventer is.
Klik hier voor een overzicht van de mooiste fotospots, de plattegrond en meer info over de route.

Take a shot!

Kids Tip!

Torenbeklimming

Zin in een uitdaging? Beklim de toren van de Lebuinuskerk! De smalle spiltrap van 220 treden eindigt op 46 meter hoogte. Vanaf hier zie je de omliggende dorpen, de uiterwaarden en de door het landschap slingerende IJssel. De toren is in iedere zaterdag geopend tussen 13.00 en 16.00 uur. In de zomervakantie (juli & augustus) is de toren van iedere dag open tussen 12.00 en 16.00 uur.
Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, www.lebuinuskerk.nl