Wandelen & Fietsen

De omgeving van Deventer is één van de meest geliefde fiets- en wandelgebieden van Nederland. Landgoederen, bossen, uitgestrekte weilanden en de uiterwaarden langs de IJssel. Ontdek deze zomer te voet of met de fiets het mooie buitengebied van Deventer!

Onderstaand een aantal mooie mogelijkheden om het buitengebied van Deventer actief te verkennen. Bekijk hier eventueel nog veel meer tips om te wandelen en fietsen. O.a. fiets- en wandelroutes, fietshuur, etc.

Actief op de fiets

Zin om je even flink in het zweet te werken? Deventer is het perfecte startpunt voor verschillende uitdagende mountainbike- en racefietsroutes. Vanuit het historische centrum van Deventer ben je binnen mum van tijd op de Veluwe, cross je door de bossen van Diepenveen, beklim je de Holterberg op de Sallandse Heuvelrug of fiets je door de uiterwaarden van de IJssel.
Wil je graag mountainbiken? Klik hier voor meer informatie over mountainbikeroutes, huren van mountainbikes en MTB clinics.
Ben je meer van het wielrennen? Fiets dan bijvoorbeeld de Deventer Koekroute van www.racefietsroutes.nl.

Fietstip!

Fietslokaal de Meet
Fietslokaal de Meet

Olie, zweet en koffie: sinds kort is Deventer een nieuwe fiets hotspot rijker! Bij Fietslokaal De Meet (Sint Olafstraat 3B) vind je een werkplaats, shop en café onder één dak. De werkplaats biedt top onderhoud en bikefitting van jouw racefiets, gravelbike of mountainbike. Maar bovenal is Fietslokaal De Meet een fijne ontmoetingsplek voor de sportieve fietsliefhebbers, met een volle kalender van rides, events en workshops.

Nieuw! Fietsroutes Slinger van Salland!

Wil je op ontdekkingstocht met de fiets door Deventer en Salland en de verhalen te weten komen achter de Sallandse landgoederen, boerderijen of de sagen en legenden? Fiets dan de Slinger van Salland. De Slinger van Salland zijn fietsroutes die door Salland slingeren waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en het landschap van Salland. Maak bijvoorbeeld kennis met het oorlogsverleden van Olst-Wijhe en ontdek de IJssellinie, of ontrafel de mythe over de Heks van Lettele en ‘het stenen kruis’ op de Eikelhof.

Salland Wandelland

Wandelnetwerk Salland koppelt 735 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden en 140 kant-en-klare wandelroutes aan elkaar. Zo zijn bestaande wandelroutes van natuurorganisaties als Landschap Overijssel, Stichting IJssellandschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in het netwerk opgenomen. En dat heeft gezorgd tot oneindig veel mogelijkheden om het mooie Salland al wandelend te ontdekken! Begin de wandeling bij één van de startpunten met informatiepanelen die je de weg wijzen en maak tijdens de wandeling gebruik van de handige wandelkaart of digitale routeplanner via Salland Wandelweb.

Wandeltip!

Hotel Gaia
Hotel Gaia

Is Deventer jouw startpunt? Bezoek de bosrijke omgeving van Landgoed Nieuwe Rande en combineer je wandeling met een kopje koffie bij het kleurrijke en hippe hotel restaurant Gaia. Of wandel over het jachtlandgoed Oostermaet tussen Lettele, Okkenbroek en Bathmen. Een heerlijke plek om te wandelen door het bos met de vele rodondendrons en langs natuurgebied De Slenk bij de Oostermaet. www.ijssellandschap.nl

Kids tip!

Blotevoetenpad
Blotevoetenpad

Voel het gras, de modder en het zand tussen je tenen op het Blotevoetenpad van Buitenpost. Tijdens de avontuurlijke wandeling van 2,5 kilometer op landgoed Buitenpost wandel je op blote voeten langs verschillende obstakels. Balanceer op het wilgenpad, loop door het moeras en vind je weg door het bamboebos. Het perfecte uitje voor het hele gezin!