Kloostertuin Buiskensklooster

Een groene oase in een bebouwde binnenstad

Het 15e eeuwse Buiskensklooster is een voormalig zusterhuis van de Zusters van het Gemene Leven, een groep volgelingen van Geert Grote en de Moderne Devotie.
Naast het voormalige Buiskensklooster ligt een, voor het publiek toegankelijke, stadstuin.

In de tijd dat de stad omsloten werd door een vestingmuur is een deel van de kloostertuin bebouwd geweest met huisjes. Door het verval van de woningen is een open plek ontstaan, de Kloostertuin, een groene long in de oude binnenstad. De tuin kenmerkt zich door een paar grote bomen, die als het ware het dak vormen. In de afgelopen jaren is door twee bewoners van de tuin een grote plantencollectie aangelegd, die recht doen aan het begrip 'Kloostertuin'.

Wil je overnachten in deze prachtige tuin? Dat kan! Het Tiny House van Liesbeth is een romantisch 17e eeuws tuinhuisje in de Kloostertuin in hartje Deventer. Met eigen douche en toilet, en complete keuken, als je zelf wil koken. Zowel voor stads- als natuurliefhebbers, want vlakbij vind je de IJssel met haar uiterwaarden en landgoederen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Een bijzondere overnachting is het zeker!

Contactinformatie

Kloostertuin Buiskensklooster
Het Klooster 3
7411 NH Deventer

Voorzieningen

  • Erfgoed
  • Natuur
  • Natuurhistorie