Deventer: dé stad voor congressen, vergaderingen, brainstormsessies, presentaties, trainingen, teambuilding en meer

Op zoek naar een stad en locatie voor een zakelijk event? Dan ben je in Deventer aan het juiste adres. De stad beschikt over ruim 15 aantrekkelijke locaties voor zakelijke bijeenkomsten. Bovendien geeft het historische decor van de stad een extra dimensie aan de bijeenkomst.

Welke vergader en congreslocaties Deventer rijk is, kan je lezen in onze digitale zakelijke brochure. Klik hier voor de brochure

In de bloei van de Hanzetijd kwamen kooplieden uit heel Europa naar onze stad om handel te drijven op de fameuze jaarmarkten. Het nuttige en aangename gingen hand in hand. Je was toen wel weken onderweg over de IJssel of landwegen. Kooplieden wisten destijds goed dat ze in Deventer succesvol en ontspannen zaken konden doen.

Het is hier al eeuwen goed zaken doen!

Dat kan ook nu nog. Gelukkig een stuk sneller. Via de A1, A50 of N348 ben je vanuit alle windstreken zo in Deventer. De trein brengt je comfortabel naar het centraal gelegen station, direct bij het bruisende stadshart en bij de uitnodigende en verrassende evenementenlocaties. Je wordt gastvrij onthaald. Onze ervaring is ook, dat velen die voor een zakelijk event naar Deventer komen, graag terugkeren voor een weekendje Deventer met de familie of met vrienden.

Facts & Figures

  • Eén van de 18 Hanzesteden in Nederland én de oudste Hanzestad van Nederland
  • 100.000 inwoners
  • Bijna 3 miljoen bezoekers per jaar
  • 105 restaurants
  • 53 bars
  • 609 winkels
  • 216 hotelkamers
  • Gemiddeld 6 treinen per uur naar de randstad
  • Meermaals genomineerd en uitgeroepen tot beste Evenementenstad

Tip: Combineer je zakelijke bijeenkomst met een bezoek aan het historische centrum
Deventer staat bekend om de prachtige binnenstad aan de oevers van een slingerende IJssel. De stad biedt talloze bezienswaardigheden en attracties.

IJsselaanzicht Deventer, fotograaf: Rob van der Laan
IJsselaanzicht Deventer, fotograaf: Rob van der Laan

Over ondernemend Deventer

Kennisstad

Deventer is de thuisbasis van een groot aantal kennisintensieve bedrijven. De kennisindustrie van Deventer is eeuwenoud. Uitgevers en drukkerijen vestigden zich al vroeg in deze stad en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, gesticht in 1560, staat nog steeds in Deventer. Samen met tal van bedrijven en instellingen worden de schouders onder een gemeenschappelijke ambitie gezet: Deventer dé ICT-stad van het Oosten. De vele succesvolle ICT-bedrijven van Deventer zijn dan ook belangrijke bouwstenen voor economische groei. Daarom wordt er veel tijd, geld en energie geïnvesteerd in een bloeiende informatie- en communicatiesector.

Ruimte voor innovatie

Op diverse plekken in de stad bundelen startups, topondernemers en studenten de krachten en worden er innovatieve ideeën ontwikkeld. De oplossingen die talenten hier ontwikkelen, worden wereldwijd toegepast. De top van de Nederlandse ingenieursbedrijven ontwerpt vanuit Deventer hoogwaardige oplossingen op het gebied van infrastructuur, water, ruimte, milieu en bouw. Deventer is een broedplaats van innovatie op het gebied van technologie, ICT, chemie en duurzame circulaire economie.

Kansen voor jong talent

Talent wordt in Deventer niet alleen opgeleid door het Aventus en Saxion University of Applied Science. Zij krijgt ook de ruimte om te experimenteren en te groeien, bijvoorbeeld in de Technicampus en in het Saxion innovatielab. Deze fysieke plek, speciaal voor (startende) ondernemers, biedt studenten de mogelijkheid om tijdens hun studie aan de slag te gaan met hun eigen bedrijf. Ook in de gevestigde toonaangevende bedrijven in duurzaamheid, ICT, ingenieursbedrijven of het topklinische ziekenhuis krijgt talent de ruimte om zich te ontwikkelen.

Goed voor het milieu

In Deventer wordt gewerkt aan een duurzame toekomst. Als hotspot voor business innovatie en development zet Deventer de deur open naar duurzaam ondernemerschap. Het lokale bedrijfsleven loopt bovendien voorop in cleantech: schone technologie voor een groene, energieneutrale toekomst. De stad heeft een van de meest duurzame overheidsgebouwen van Nederland en bedrijven in Deventer zetten ook enorme stappen naar een energieneutrale stad. Zo hergebruiken de bedrijven BYK, AKZO en Ardagh warmte, heeft Auping een circulair bedrijfsproces en bouwen bedrijven op A1 Bedrijvenpark Deventer aardgasloos.