Omarm de romantische kerstsfeer

Wandel door de sfeervol aangeklede binnenstad en omarm het warme gevoel van de feestdagen die in aantocht zijn. Bewonder de bijzondere lichtobjecten en verken de spectaculair aangeklede en verlichte winkelstraten en pleinen.

‘Doorgang van evenementen vindt plaats onder voorbehoud van maatregelen van de Rijksoverheid’.

Ontdek de lichtobjecten in de binnenstad

Mariah Careys stem klinkt alweer luid door de speakers en dat is het moment waarop je weet: de kerstperiode is in aantocht. De heerlijke tijd van het ontsteken van kaarsjes, veel teveel eten, gezellig samenzijn met dierbaren, het geven van cadeautjes en natuurlijk twinkelende lichtjes overal!

Omarm het warme, romantische gevoel in de binnenstad van Deventer en wandel door de sfeervol aangeklede straten en langs metershoge verplichte kerstbomen op de verschillende stadspleinen. Je wordt ondergedompeld in de kerstsfeer. Bewonder de enorme lichtobjecten die je leiden langs verschillende mooie plekjes in de stad

Locaties lichtobjecten:

  • Scrooge - Hoek Brink/Walstraat
  • Edelhert - Brink
  • Kerstbal 1 - Hoek Keizerstraat/Gedempte Gracht
  • Kerstboom 1 - Hoek Broederenstraat/Engestraat
  • Rendier - Lamme van Dieseplein
  • Doorloop Kerstbomen - Broederenplein
  • Kerstbal 2 - Grote Kerkhof
  • Het Boek - Nieuwstraat, nabij Smedenstraat

Eland op het Lamme van Dieseplein
Eland op het Lamme van Dieseplein

Een top sfeer in het Bergkwartier

Het Bergkwartier wordt dit jaar weer rijkelijk aangekleed in kerstsfeer. Van 9 tot en met 19 December vindt hier het Dickens Festijn met een twist plaats.
Flaneer door de Walstraat, Roggestraat, Bergstraat en Menstraat en waan je in een heus filmdecor. De straten en prachtige middeleeuwse huizen zijn versierd met tientallen kerstbomen en kerstslingers met enorme kerstballen. Echt prachtig!

Bergkwartier in kerstsfeer
Bergkwartier in kerstsfeer

De stad uitbundig gedecoreerd

Decoreren staat op het lijf geschreven van Ten Kate Flowers & Decorations . De pleinen en winkelstraten in de binnenstad zullen zij aankleden met honderden kerstbomen, van groot tot klein, honderden berkenbomen en tienduizenden lichtjes. Zo kom je in Deventer in de ultieme kerststemming. Haal je Kersthart op en verken de stadspleinen waar prachtige doorloop Kerstbomen je onthalen.

Keizerstraat Deventer
Keizerstraat Deventer

Kertstmarkten in Deventer!

Kerst kan toch niet vroeg genoeg beginnen? Dompel je vast onder in de heerlijke kerstsfeer door een kerstmarkt te bezoeken. Drink een warme choco of glühwein en sla gelijk je kerstproducten in. Van etenswaren tot aankleding van de Kersttafel: je vindt het altijd op een Kerstmarkt, gewoon bij jou in de buurt!

Kerstpost
Zaterdag 11 December, 10:00-16.00 uur Maak kennis met diverse lokale voedselproducenten en doe alvast ideeën op voor jouw kerstdiner. Tussendoor schuif je aan in het Kasrestaurant van Buitenpost voor een warm hapje en drankje. Buitenpost, Rijksstraatweg 17-a in Twello, www.bijbuitenpost.nl

Kerstmarkt op de Oorsprong Zondag 19 december, 11:00-17:00 uur Hier vind je ambachtelijke streekproducten voor de lekkerste, winterse maaltijden en ook voor andere (streek)producten kan je hier terecht. Een heerlijke markt in de aanloop naar Kerst. De Oorsprong, Spanjaardsdijk 68b in Schalkhaar, www.nieuweoorsprong.nl