Er op uit rondom Deventer

Ontdek de regio van Deventer en de daar bijhorende Sallandse schoonheid ter voet of via de pedalen.

Sallandse musea

Salland beschikt niet alleen over een afwisselend landschap, ook de musea in Salland zijn uiteenlopend. Van modern realisme tot motorfietsen.

1. Beeldentuin Mariënheem
Midden in Salland vind je de op 3 hectare aangelegde beeldentuin Mariënheem. Geniet in de parkachtige tuin van de tentoongestelde objecten.
Nijverdalseweg 20 in Mariënheem, www.beeldentuinmarienheem.nl

2. Amerikaans Motorfietsmuseum
Gek van alles op wielen? Dit museum heeft een ruime collectie motorfietsen van begin 1900 tot aan de jaren ’80.
Zwolsestraat 63c in Raalte, www.ammh.nl

3. Klompenatelier Dijkman
Klompen maken suf? Echt niet! Treed binnen bij Dijkman Klompen Atelier. Een wereld waarin ambacht, kunst, humor en avontuur samenkomen. Lemelerweg 22 in Luttenberg, www.klompen.nl

4. Museum Laarman In de wereld achter ons voedsel ontdek je hoe en waar alle lekkere dingen van je dagelijkse maaltijd ontstaan. Reis mee van bord naar boer.
Butzelaarstraat in Luttenberg, www.delaarman.nl

Memory Vrijheidmuseum
Memory Vrijheidmuseum

5. Memory Vrijheidmuseum
Krijg inzicht in wat soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben doorstaan en waarom vrijeid zo’n groot goed is.
Grotestraat 13 in Nijverdal, www.memorymuseum.nl

Dondertman
Dondertman

Kidstip: Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman is veel meer dan alleen een kinderboerderij. Hier heb je uren plezier! In de knuffelwei mag je tussen de geiten en schapen lopen en kun je de dieren voeren. In Cato's Knuffelhuis mag je jonge konijnen en cavia's oppakken en aaien. Naast de vele dieren is er een enorme buitenspeeltuin en skelterbaan. Als het weer iets minder is kun je lekker binnen spelen in de speelkelder.
Meester Bosweg 5 in Holten, www.kb-dondertman.nl

Wandelen langs de IJssel
Wandelen langs de IJssel

Recreëren langs de IJssel

Met ‘Recreatiekaart De IJssel’ zet je gemakkelijk de eerste stap om op pad te gaan langs de mooiste rivier van Nederland. De gedetailleerde kaart toont alle fiets- en wandelpaden langs de IJssel. 18 gemarkeerde fiets-, wandel- en MTB-routes wijzen je de weg door het prachtige rivierenlandschap met uiterwaarden, bossen en natuurreservaten. Daarnaast staan er twee autoroutes op de kaart, fijn voor in de koudere wintermaanden!
De kaart is voor € 9,95 te koop bij de VVV Deventer (Brink 89) en via www.deventerwebwinkel.nl

Op verkenning met een E-Chopper

E-chopper
E-chopper

Wil jij het buitengebied van Deventer op een unieke manier verkennen? Huur dan eens een hippe E-Chopper bij Gogo Rent! De E-Chopper is 100% elektrisch en gemakkelijk in gebruik. De E-Chopper rijdt 25 km per uur en is toegestaan op fietspaden. Lekker gemakkelijk en ontspannen achter het stuur voor korte en langere ritten. Er zijn diverse routes beschikbaar.
Boxbergerweg 50, www.gogorent.nl