Studio Pretletter

Kinderboekwinkel en verhalenmaakplaats

Verhalen brengen je naar een andere wereld. En een andere wereld naar jou. Ze maken je aan het lachen als je chagrijnig bent. Troosten je als je je verdrietig voelt. Of helpen je als je iets nieuws wilt leren. Bij Studio Pretletter kun je verdwalen in verhalen.

Een vrolijke vriend, gewoon voor even. Of een trouwe vriend voor misschien wel heel lang. Als je leest, ben je nooit alleen. En wat je ook meemaakt, er zijn altijd verhalen die daarbij passen. Verhalen die gaan over jou. Verhalen die vaak op precies het goede moment bij jou terecht komen. Het enige wat je hoeft te doen, is te zorgen dat je soms even daar bent waar ook veel boeken zijn. En er een te pakken waarvan je denkt ‘hé!’ Dan gebeurt de rest vanzelf…

Verdwalen in verhalen

Bij Studio Pretletter kun je verdwalen in verhalen. Zoek met een mooi boek een plekje in het gras. Of pak een Donald Duckje en nestel je tussen de kussens in het knusse (voor)leeshol onder de grond. In deze kelder – nog uit de tijd van de ridders en struikrovers – is het in de zomer lekker koel. En in de winter heerlijk warm. Hier kun je fijn ongestoord lezen. Hoef je tenminste even niet met je vader of moeder mee winkelen.

Verhalenmaakplaats

Houd je meer – of ook – van schrijven? Hartstikke goed! In de verhalenmaakplaats vind je alles om met je eigen boek of (strip)verhaal aan de slag te gaan. Of met een gedicht. Of een liedje. Zelf, of met een (klein) beetje hulp.

Maakmiddagen

Wil je graag schrijver worden? Of dichter? Of journalist? Of ben je gewoon benieuwd wat een schrijver of dichter of journalist doet? Dan nodigen we je binnenkort graag uit voor een maak(mid)dag. Die gaat over het schrijven van een spannend verhaal bijvoorbeeld. Of over het interviewen van interessante mensen. Zoals je opa die vroeger op de Noordpool heeft gewoond. Of de buurvrouw van verderop. Met al die gekke hagedissen.

Mensen die dit al goed kunnen, komen je hier graag allerlei handige dingen over vertellen. En natuurlijk mag je zelf ook veel oefenen. En heel veel vragen stellen.

Hier vind je ons

Je vindt Studio Pretletter achter de mooie deur van Smedenstraat 21, naast Casa, schuin tegenover de bloemenwinkel.

We zijn open op deze dagen:
Woensdag – 13.00 tot 17.00 uur
Donderdag – 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag – 10.00 tot 17.00 uur

En in de even weken:
Zaterdag – 10.00 tot 16.00 uur

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 13:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag gesloten

Let op!
Alleen in even weken geopend op zaterdag van 10:00-17:00 uur.

Contactinformatie

Studio Pretletter
Smedenstraat 21
7411 RB Deventer