Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld

Bijenmuseum, theehuis, theetuin, landwinkel en kwekerij

Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld; een plek voor zinvolle dagbesteding en ontwikkeling in eigen tempo. Elke dag werken hier deelnemers, vrijwilligers en beroepskrachten zij aan zij om planten, bloemen en groente biologisch op te kweken. Loop gerust eens binnen in de landwinkel en de theetuin.

In het Bijenmuseum kunnen bezoekers van groot tot klein op een veilige manier kennis maken met de bijen. Op Kwekerij Het Nieuwe Veld is sinds kort een Bijenmuseum te vinden. Dit is een zeer welkome educatieve aanvulling op onze imkerij waar nu al ruim 20 bijenvolken onderhouden worden. Ze zijn gehuisvest in verschillende typen kasten, van holle boomstronk tot traditionele spaarkast. In een demonstratiekast kunnen bezoekers de bijen van heel dichtbij bekijken.

Er is een compleet bijenvolk in een holle boomstam van 100 cm doorsnede en 120 cm hoog. Normaal veilig afgesloten met een heldere plexiglas-plaat, zodat kinderen (en volwassen) van zéér nabij, zonder enig gevaar, oog-in-oog met een bijenvolk kunnen staan.

Bezoek de Landwinkel en theehuis voor producten uit hun kwekerij. Geteeld met zorg, aandacht en zoveel mogelijk biologisch. Naast koffie en thee, vind je er ook lokaal gemaakte honing, bijenwas kaarsen en andere bijproducten. De theekaart van Het Nieuwe Veld is ontzettend uitgebreid. Proef hier kruidentheeën die gemaakt zijn van eigen makelij.

De zorgkwekerij Het Nieuwe Veld in Diepenveen heeft ook biologisch gekweekte vaste planten. Dus breng je eerlijke "groene" waar voor je geld. Op ambachtelijke wijze wordt met de zorgdeelnemers een mooi assortiment aan vaste planten gekweekt, zonder kunstmest, spuitmiddelen of insecticiden. Slow-grow, planten die in de volle grond worden opgekweekt, en dus absoluut geen "plof"-planten.

Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld

Openingstijden

maandag 10:00 - 16:00
dinsdag 10:00 - 16:00
woensdag 10:00 - 16:00
donderdag 10:00 - 16:00
vrijdag 10:00 - 18:00
zaterdag 10:00 - 16:00
zondag 10:00 - 16:00

Landwinkel en Theetuin alleen elke vrijdag (!) geopend van begin april tot eind oktober.

Contactinformatie

Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld
Boxbergerweg 46
7431 PN Deventer

Voorzieningen

Type

  • Natuur

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet

Ligging

  • Bij het bos
  • Buiten het centrum