'T Cocon

Centrum voor floating

‘t Cocon in Deventer is een centrum voor Floating en Levenskunst. Ieder mens verlangt naar een leven waarin hij of zij zich gelukkig, vrij en autonoom voelt en zijn bestaan als zinvol ervaart; leven is een kunst op zich.

Alles wat aangeboden wordt staat in het teken van jouw welzijn en kan je helpen in het proces van herstel en verandering. Vandaar de naam ‘t Cocon. Het proces van de rups die in de cocon transformeert en uitvliegt als prachtige vlinder, mag een belofte zijn van onze eigen menswording.

In ‘t Cocon kun je terecht voor: - Floating (ontspannen drijven in een warm magnesiumzoutbad) - Massages - Emotioneel Lichaamswerk - Thalasso Algen of Cacao Lichaamspakkingen - Stoomcabine en Infraroodsauna - Natuurvoedingsadvies - Het huren van Praktijkruimte (per uur)

Floaten Floaten betekent letterlijk ‘drijven’. Je drijft in een zogenaamde floatcabine, die gevuld is met een zoutoplossing (magnesiumsulfaat oftewel Epsomzout). Doordat je drijft kunnen lichaam en geest optimaal ontspannen. Mensen die een floatsessie hebben gedaan beschrijven de ervaring als ‘herboren worden’ of ‘volledig tot rust komen’. Daarnaast blijkt floaten een zeer gunstig effect te hebben op het herstel na blessures, maar ook worden er goede resultaten behaald op het gebied van bijvoorbeeld pijnbestrijding, burn-out, reuma, parkinson, fibromyalgie, RSI en chronische nek- en rugklachten (bijvoorbeeld whiplash). Gewoonlijk verblijf je 3 à 4 kwartier in de floatcabine. Je kunt zelf bepalen of de cabine open of dicht is, verlicht of donker is en of je tijdens het floaten muziek wilt horen via de luidsprekers die onder water gemonteerd zijn.

Kijk voor de tarieven van floaten, massages en pakkingen op de website.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 10:00 - 22:00
zondag 12:00 - 22:00

Contactinformatie

'T Cocon
Walstraat 58
7411 GN Deventer

Voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet
  • Handmatige entreedeur