Op verkenning met IZI Travel

De historische binnenstad van Deventer wordt op een eigentijdse manier toegankelijk gemaakt, middels de wereldwijd bekende IZI.Travel app. Bezoekers van Deventer kunnen na het (gratis) downloaden van de app in de appstore op een smartphone op eigen gelegenheid door de binnenstad wandelen. Liever een stadswandeling maken vanuit je eigen huis? Dat kan ook via www.izi.travel!

De IZI.Travel app waarschuwt als er een interessant gebouw of object in de buurt is, of je kunt één van de speciale stadswandelingen volgen via de app.
Informatie over de bezienswaardigheden is te lezen en beluisteren en men kan afbeeldingen zien van de bezienswaardigheden die niet direct zichtbaar zijn, bijvoorbeeld van het historische interieur, een bijzonder detail, een interessante achtergevel of een vroegere situatie.

Download de app, na het downloaden kun je de afzonderlijke routes downloaden en aan de slag!

Wandelroutes van de VVV Deventer
- Bergkwartier & Brink
- Noordenbergkwartier
- Gevelstenen & Snijramen in Deventer
- Deventer Koek
- Raambuurt & Havenkwartier

Alle wandelroutes starten bij de VVV Deventer (Penninckshuis), Brink 89.

Speuren in de stad!
Speciaal voor kinderen (7 tot 12 jr.) zijn er ook twee leuke speurtochten in Deventer via de IZI-travel app: de Hanzespeurneus door het Bergkwartier en 'Op zoek naar Lebuinus'; een speurtocht in de Lebuinuskerk. Ideaal voor de vakantieperioden en/of goed te doen met kinderfeestjes en/of scholen.

Ook voor volwassenen zijn er twee speurtochten beschikbaar via IZI.Travel, namelijk: 'Zoeken & Dwalen door het Bergkwartier' en 'Zoeken & Dwalen tussen Assenstraat en Polstraat'.

Stadswandeling vanuit huis
Bovenstaande routes zijn ook te bekijken op de computer vanuit je eigen huis. Ga hiervoor naar de website: www.izi.travel Zoek onder de rubriek audioguides op 'VVV Deventer' en ontdek welke routes beschikbaar zijn.