Op verkenning met IZI Travel

De historische binnenstad van Deventer wordt op een eigentijdse manier toegankelijk gemaakt, middels de wereldwijd bekende IZI.Travel app. Bezoekers van Deventer kunnen na het (gratis) downloaden van de app in de appstore op een smartphone op eigen gelegenheid door de binnenstad wandelen. Liever een stadswandeling maken vanuit je eigen huis? Dat kan ook via www.izi.travel!

De IZI.Travel app waarschuwt als er een interessant gebouw of object in de buurt is, of je kunt één van de speciale stadswandelingen volgen via de app.
Informatie over de bezienswaardigheden is te lezen en beluisteren en men kan afbeeldingen zien van de bezienswaardigheden die niet direct zichtbaar zijn, bijvoorbeeld van het historische interieur, een bijzonder detail, een interessante achtergevel of een vroegere situatie.

Download de app, na het downloaden kun je de afzonderlijke routes downloaden en aan de slag!

Wandelroutes van de VVV Deventer

  • Bergkwartier & Brink
  • Noordenbergkwartier
  • Gevelstenen & Snijramen in Deventer
  • Deventer Koek
  • Raambuurt & Havenkwartier

Alle wandelroutes starten bij de VVV Deventer (Penninckshuis), Brink 89.

Speuren in de stad!
Speciaal voor kinderen (7 tot 12 jr.) zijn er ook twee leuke speurtochten in Deventer via de IZI-travel app: de Hanzespeurneus door het Bergkwartier en 'Op zoek naar Lebuinus'; een speurtocht in de Lebuinuskerk. Ideaal voor de vakantieperioden en/of goed te doen met kinderfeestjes en/of scholen.

Ook voor volwassenen zijn er twee speurtochten beschikbaar via IZI.Travel, namelijk: 'Zoeken & Dwalen door het Bergkwartier' en 'Zoeken & Dwalen tussen Assenstraat en Polstraat'.

Stadswandeling vanuit huis
Bovenstaande routes zijn ook te bekijken op de computer vanuit je eigen huis. Ga hiervoor naar de website: www.izi.travel Zoek onder de rubriek audioguides op 'VVV Deventer' en ontdek welke routes beschikbaar zijn.

Beleef Hanzestad Deventer tijdens de middeleeuwen!

Hanzestad Deventer komt tot leven met Deventer Toon. Beleef de middeleeuwen, eind 14e eeuw, met een humoristisch en historisch stripverhaal, een archeologische expositie, een stadswandeling en een middeleeuws riddertoernooi. Deventer Toon is een unieke samenwerking tussen uitgeverij Syndikaat, Archeologie Deventer en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal.

De Bergenvaarders

De Bergenvaarders gaat over de weeskinderen Hille en Thomas die als verstekelingen aankomen in Deventer, destijds een van de machtigste en rijke Hanzesteden van het land. Hille en Thomas houden zich in leven met kleine diefstallen en beurzensnijden. Wanneer ze worden betrapt krijgen ze de keuze: straf of meewerken aan een complot om een rijke handelaar in diskrediet te brengen.

Wandeling

Wandel met de izi.TRAVEL app langs bijzondere plekken in Deventer waar stripfiguren Hille en Thomas je alles vertellen over het leven in hun middeleeuwse Deventer. Op de locaties zijn personages uit de strip op ware grootte te bewonderen.

Scan de QR code voor de wandeling:

.
.

Geen izi.TRAVEL app op je telefoon? Klik hier voor de webpagina!

Strip te koop

De Bergenvaarders wordt uitgegeven door Uitgeverij Syndikaat en ligt sinds september 2021 in de boekwinkels bij o.a. bij Praamstra, Primera, Bruna, Boekhandel Broekhuis en Museum De Waag. Ook komt er een educatieve versie van De Bergenvaarders bechikbaar. Er is een softcover en een educatieve versie (hardcover) beschikbaar. De Bergenvaarders kun je ook online kopen