Omarm Deventer vanuit huis

Thuisblijven is nu belangrijk, maar je thuis voelen in Deventer ook. Mis je de Brink, de huiskamer van Deventer? Mis je de cultuur of de gezellige winkelstraten, de restaurants en terrassen? Wij brengen ze naar je toe!

Gelukkig zijn er heel veel manieren om tóch van Deventer te genieten, vanaf de bank. Er zijn zoveel initiatieven die dat mogelijk maken!

App 3Deventer
App 3Deventer

Over de stad, historie en beeldmateriaal

  • Maak vanuit huis een digitale wandeling door de stad. Download de IZI Travel app of klik hier en maak kennis met het erfgoed van Deventer middels één van de vijf stadswandelingen.
  • Hoe zag Deventer er honderden jaren geleden uit en hoe ontwikkelt de stad zich in de toekomst? De app 3Deventer geeft een virtueel kijkje in het verleden én de toekomst van één van de oudste steden van Nederland.
  • Bekijk duizenden foto’s en films over Deventer op de beeldbank van het Gilde! De collectie bestaat uit meer dan 10.000 foto’s en filmpjes.
  • Historisch Centrum Overijssel heeft vele duizenden foto’s en filmpjes online staan van onze provincie. Daarnaast kun je uitgebreid zoeken op personen. Wie weet kom je iets bekends tegen?
  • Eindelijk tijd voor dat spannende boek? Lees één van de detectives van ‘onze’ Deventer schrijver Almar Otten. De schrijver heeft maar liefst 10 gratis te downloaden e-books op zijn website geplaatst. www.almarotten.nl

Theater, muziek en film

  • Een bezoek aan de Deventer Schouwburg is nu niet mogelijk. Veel theatermakers en -gezelschappen hebben echter hun voorstellingen online geplaatst om liefhebbers van theater betrokken te houden en mensen thuis te laten genieten van toneel en theater. Een mooi overzicht vind je hier.
  • De films van Mimik, de gloednieuwe culturele uitgaansplek in Deventer, zijn nu thuis te bekijken. De allernieuwste films, of vrij recente films uit het programma van het filmhuis, allemaal online te streamen! Bekijk hier het aanbod.
  • Breng je graag een bezoek aan Burgerweeshuis en luister je graag naar hiphop of Deep house muziek? Luister dan eens naar de podcast van Nachtburger en ontdek de playlist van Nachttuin op Spotify of via Soundcloud.

Een dagje winkelen, vanuit huis

Een dagje winkelen is er nu niet bij, maar dat betekent niet dat de winkels niet voor jou klaar staan. De ondernemers in Deventer brengen graag hun producten bij jou thuis, en dat helemaal gratis! De Deventer fietskoerier brengt je feestelijke outfit of kerstgeschenken van jouw favoriete winkel uit Deventer gewoon naar je toe. Kijk op www.bezorgenindeventer.nl voor een overzicht van winkels die hun producten graag aan huis leveren.

De lekkerste lunches, maaltijden en kerstdiners van lokale restaurants op jouw tafel

Huis Vermeer
Huis Vermeer

Vele horeca ondernemers laten jouw graag proeven van hun mooiste lunches en diners. Bovendien bieden diverse restaurants gehele kerstdiners en luxe borreltafels voor Oud & Nieuw aan. De gerechten kun je ophalen bij jouw favoriete restaurant en sommige restaurants bezorgen de maaltijden zelfs aan huis. Kijk op www.bezorgenindeventer.nl voor een overzicht van restaurants die graag een maaltijd voor jou verzorgen in deze bizarre tijd.

Deventer boeken en spellen

Deventer ademt Dickens
Deventer ademt Dickens

Lees je graag of doe je graag spelletjes? Ook daar kun je onze mooie stad in betrekken. Puzzel je suf met de 3000 stukjes van de Deventer Geschiedenis Puzzel, of iets minder groot: de Deventer Café Puzzel van 1000 stukjes. Kruip je liever op de bank met een fijn boek? Bestel dan het gloednieuwe boek 'Deventer Ademt Dickens' over 30 jaar Dickens Festijn. Of geniet van mooie foto's en maak kennis met de historie van 1250 jaar Deventer middels 'Beeldschoon Deventer'. Maak kennis met twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel met het boek 'Deventer Boekenstad'. Deze spellen en boeken zijn samen met vele Deventer souvenirs, geschenken, shirts en andere Deventer producten te vinden op de website www.deventerwebwinkel.nl

Hoofdbeeld: Huiskamer van Deventer door C. Janssen