Stadstroubadour Deventer

De Stadstroubadour kan met zijn muzikale stadsverhalen ‘gewone’ mensen op een ongewone manier in de schijnwerpers zetten.

play video

Jonneke Siebrand is van 2023-2025 stadstroubadour in Deventer! In deze rol zal zij Deventenaren ontmoeten en luisteren naar hun verhalen.

Werelden samenbrengen, dat laat mij twinkelen! En deze twinkeling deelt Jonneke op haar manier: met muziek, creativiteit en enthousiasme.

Als stadstroubadour zoekt zij de verbindingen op, die leiden tot mooie openingen en initiatieven om deze vervolgens te bezingen. Met haar liederen wil ze de inwoners van Deventer vermaken, betrekken en troosten.

En dat is van meerwaarde:

  • in cultureel opzicht, past de Stadstroubadour in de sterke, culturele maaktraditie die Deventer kent;
  • in maatschappelijk opzicht, omdat de Stadstroubadour een bijdrage levert aan de betrokkenheid van inwoners bij elkaar en de gemeente;
  • In economisch opzicht, omdat de Stadstroubadour de gemeente op andere manier naar buiten brengt.

‘Gewone’ mensen

Maarten van Veen en Jonneke Siebrand
Maarten van Veen en Jonneke Siebrand

In 2020 startte Maarten van Veen (De Reisgenoot) met het initiatief Stadstroubadour. Met als doel de verhalen van ‘gewone’ Deventenaren erkenning te geven in een lied. Een ode aan de mensen die een buurtcentrum draaiende houden, een boeiende onderneming hebben of in een verzorgingstehuis werken. Jonneke Siebrand is de tweede stadstroubadour van Deventer.

Meer over Jonneke via deze link