De lekkerste winkeltjesroute

 • Locaties 10

Ontdek de smaak van Deventer in de lekkerste winkels in de stad. Winkels met delicatessen, snoep, noten en andere lekkernijen.

Is er een betere manier om een stad te ontdekken dan via je smaakpapillen? Wandel in deze winkeltjes route langs diverse winkels overvol met lekkernijen en en maak kennis met lokale ondernemers en hun heerlijke producten.

 1. Start: Stadsplein De Brink

  Brink, Deventer

  De Brink is het centrale stadsplein in Deventer en een perfect beginpunt voor een dagje shoppen in de stad. Een handige plek om je dagje uit te starten met een kopje koffie met lekkers in één van de vele horeca.

 2. Deventer Koekwinkel

  Brink 84, 7411 BX Deventer

  Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. Op de Brink vindt je de authentieke koffie- en theeschenkerij, met verse koek uit de oven en verkoop van alle soorten Deventer Koek.

 3. Kaashandel De Brink

  Brink 2, 7411 BR Deventer

  Bij Kaashandel De Brink draait het natuurlijk maar om één ding: kaas. De speciaalzaak biedt een spectaculair aanbod, met meer dan 250 verschillende soorten van dit gele goud.

 4. Zoete Geit

  Walstraat 32, 7411 GM Deventer

  Een walhalla vol snoep, taarten, koeken en lekkernijen. Oudhollands en modern schepsnoep, voorverpakt snoep, Amerikaans snoep, vegan snoep, jelly fruits en heerlijke gebakjes en taarten.

 5. Zoete Geit

  Walstraat 32, 7411 GM Deventer

  Een walhalla vol snoep, taarten, koeken en lekkernijen. Oudhollands en modern schepsnoep, voorverpakt snoep, Amerikaans snoep, vegan snoep, jelly fruits en heerlijke gebakjes en taarten.

 6. Sjokolaa

  Walstraat 34, 7411 GM Deventer

  Een winkel vol chocoladeideeën! In onze winkel kun je naast het kopen van de lekkerste chocolade geluksmomenten ook zien hoe de producten op ambachtelijke wijze worden bereid in het atelier.

 7. Oude Mosterdfabriek

  Walstraat 64, 7411 GN Deventer

  In deze kleinschalige markthal in de voormalige mosterdfabriek van Golbach vind je brocante, kleding en (handgemaakte) accessoires, tassen, curiosa en heerlijke delicatessen.

 8. Snoepwinkel & Schenkerij De Leeuw

  Nieuwstraat 25, 7411 LG Deventer

  Nostalgische Snoepwinkel met ruim 200 soorten Oud-hollands snoepgoed en kindersnoep (5, 10, 15 cents artikelen). Tevens koffie- en theeschenkerij, Hanzemuseum en hotel.

 9. Mevrouw Noot

  Engestraat 3, 7411 LC Deventer

  De bekendste notenwinkel van Deventer, met heerlijke vers gebrande noten. Daarnaast o.a. chocolade, wijn, jam, homemade pindakaas, olijfolie, zuidvruchten en cadeaupakketten.

 10. DAVO Bieren

  Sluisstraat 6, 7411 EG Deventer

  DAVO is de Deventer Stadsbrouwerij. Vroeger een machinefabriek, tegenwoordig een proeflokaal waar jij je bier tussen de ketels drinkt. 12 Taps, goed eten en een ruim terras in de tuin.