Rondje IJssel & Salland

 • Afstand 54,4 km
 • Duur 3:37
 • Locaties 31

Geniet van de vergezichten die rivier de IJssel je biedt. Fiets vervolgens over het platteland van Salland en bezoek de dorpen Olst en Diepenveen.

Fiets over de dijk langs de IJssel, neem de pont in Olst en rijd vervolgens door het groene Sallandse landschap. Een mooie kennismaking met het buitengebied ten noorden van Deventer.

 1. Start: Knooppunt 64

  Singel, Deventer

  De start van deze route bevindt zich op de Singel in Deventer, nabij het Rijsterborgherpark en het Vogeleiland. Tevens direct bij de fietsopgang van de Spoorbrug naar de overzijde van de IJssel.

 2. Fietsknooppunt 14

 3. Fietsknooppunt 48

 4. Fietsknooppunt 87

 5. Fietsknooppunt 89

 6. Rustpunt Beeldentuin Welsum

  Veldweg 13, 8196 KS Welsum

  Het rustpunt ligt tussen Welsum en Terwolde, het Welsumerveld genaamd. Vanaf de IJsseldijk neem je de afslag Bosweg. Onderaan de afrit ga je meteen linksaf de Veldweg in naar nummer 13. In de expositieruimte lagen vroeger de zakken met meel en graan van een oude maalderij. Je kunt er rondwandelen, overal zijn zitjes en er is een prachtige bloementuin. De beeldentuin is geopend op vrijdag en zondag.

 7. Fietsknooppunt 70

 8. Bökkers Mölle

  Rijksstraatweg 45, 8121 AB Olst

  Knisperend heet brood, waar vind je dat nog? Nou, in de Bökkers Mölle maalt de molenaar het graan, de bakkers zijn druk met het deeg en in de winkel en de brasserie kun je terecht om het heerlijks brood, maar ook gebak te kopen en te proeven. Probeer vooral eens de befaamde krentenwegge!

 9. Fietsknooppunt 56

 10. Fietsknooppunt 59

 11. Fietsknooppunt 38

 12. Duursche Waarden & Fortmond

  Fortmonderweg, Olst

  De Duursche Waarden is een 120 hectare groot natuurgebied nabij de buurtschap Fortmond. De Duursche Waarden bestaat uit geulen, oeverwallen en stukken bos in de uiterwaarden van de IJssel. Tip: Wandel even naar de oude restanten van de voormalige steenfabriek en beklim de uitkijktoren.

 13. Fietsknooppunt 49

 14. Infocentrum IJssel Den Nul

  Rijksstraatweg 109, 8121 SR Den Nul

  Het Infocentrum IJssel Den Nul ligt langs de IJssel aan de rand van natuurreservaat de Duursche Waarden. In het infocentrum is een vaste expositie over de waterhuishouding, de cultuurgeschiedenis en flora en fauna langs de IJssel. De waterspeelplaats en drijfbrug sluiten aan op de wandelroutes in de waterrijke omgeving van de uiterwaarden langs de IJssel. Ook een kopje koffie of een lekkere lunch behoren tot de mogelijkheden.

 15. Fietsknooppunt 46

 16. Fietsknooppunt 41

 17. Fietsknooppunt 74

 18. Fietsknooppunt 68

 19. Fietsknooppunt 77

 20. Fietsknooppunt 67

 21. Rustpunt Plek 31

  Randerstraat 31a, 7431 PR Diepenveen

  In het buitengebied van Diepenveen op het erf van de familie Olthof aan de Randerstraat bevinden zich de opstallen waar het rustpunt gehuisvest is. Wanneer u het erf op komt heten de medewerkers van Werkplaats31@ u vriendelijk welkom en verzorgen een heerlijk kopje koffie of thee. Zij kunnen u meer vertellen over deze bijzondere voorziening waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar komen.

 22. Restaurant NuNu

  Raalterweg 22, 7433 RA Schalkhaar

  NuNu Food & Drinks is gevestigd in Schalkhaar en bied de ruimte om gezellig wat te drinken, lunchen of dineren. Dit kan binnen of op het heerlijke terras met enorme speeltuin.

 23. Fietsknooppunt 81

 24. Fietsknooppunt 80

 25. Fietsknooppunt 82

 26. Theehuis Bij van Bruggen

  Wechelerweg 52, 7415 EZ Deventer

  Welkom bij onze theeschenkerij Bij Van Bruggen, gelegen in een prachtige landelijke omgeving van Diepenveen, vlak bij Deventer. Bij ons kun je in alle rust genieten van een kop koffie of thee, al dan niet vergezeld van wat lekkers dat wij erbij kunnen serveren. Geopend in de zomermaanden van vr. t/m zo. 12:00-18:00 uur.

 27. Fietsknooppunt 65

 28. Fietsknooppunt 66

 29. Landgoed Rande - Hotel Gaia

  Schapenzandweg 3, 7431 PZ Diepenveen

  Landgoed Rande is een unieke en betoverende plek, midden in de natuur. Je kunt hier heerlijk genieten van de IJssel met haar uiterwaarden, het park rondom het landhuis en het ruime terras van Hotel Gaia waarbij je uitkijkt over de glooiende velden met waterpartijen. Binnen bij Hotel Gaia ademt de koloniale sfeer van het pand in de tijdsgeest van nu. Binnen bij Hotel Gaia ademt de koloniale sfeer van het pand in de tijdsgeest van nu.

 30. Fietsknooppunt 55

 31. Fietsknooppunt 64