Rondje Diepenveen-Schalkhaar

 • Afstand 39,4 km
 • Duur 2:38
 • Locaties 27

Maak kennis met de dorpen en het bosrijke gebied ten noorden van Deventer tijdens het 'Rondje Diepenveen-Schalkhaar'.

Vanuit het centrum van Deventer verken je het gebied ten noorden van de stad. Maak kennis met de dorpen Diepenveen, Wesepe en Schalkhaar. Fiets langs de landgoederen Rande en Boxbergen en door de bosrijke omgeving.

 1. Start: Knooppunt 24

  Welle, Deventer

  De start van de fietsroute bevindt zich aan de Wellekade in Deventer. In het centrum van Deventer vind je diverse bezienswaardigheden en natuurlijk horeca om de dag goed te beginnen met een kopje koffie met Deventer Koek.

 2. Fietsknooppunt 55

 3. Landgoed Rande - Hotel Gaia

  Schapenzandweg 3, 7431 PZ Diepenveen

  Landgoed Rande is een unieke en betoverende plek, midden in de natuur. Je kunt hier heerlijk genieten van de IJssel met haar uiterwaarden, het park rondom het landhuis en het ruime terras van Hotel Gaia waarbij je uitkijkt over de glooiende velden met waterpartijen. Binnen bij Hotel Gaia ademt de koloniale sfeer van het pand in de tijdsgeest van nu. Binnen bij Hotel Gaia ademt de koloniale sfeer van het pand in de tijdsgeest van nu.

 4. Boerderijwinkel Erve Grutterink

  Schapenzandweg 2, 7431 PZ Diepenveen

  Erve Grutterink is een melkveebedrijf met boerderijwinkel. Producten worden vanuit huis verkocht, een traditie die hier al meer dan 60 jaar gaande is. In de winkel vind je ambachtelijke streekproducten, zoals bijv. aardappelen, scharreleieren, meel van de molen uit Bathmen, fruit en fruitsappen, streekhoning en zuivelproducten van Kloas in ’t Hof uit Bathmen. Bovendien vind je hier eigengemaakt ambachtelijk boerderij-ijs. Een fijne tussenstop tijdens de fietsroute dus!

 5. Fietsknooppunt 66

 6. Dorpskerk Diepenveen

  Kerkplein 4, 7431 EE Diepenveen

  De dorpskerk in Diepenveen maakte vroeger deel uit van een vrouwenklooster. Na een verwoesting in 1578 en diverse restauraties ontstond de huidige Dorpskerk. De dorpskerk ligt aan een intiem plein in Diepenveen en is omgeven door eeuwenoude bomen. Zeker de moeite waard om even te kijken!

 7. Fietsknooppunt 67

 8. Fietsknooppunt 77

 9. Fietsknooppunt 68

 10. Fietsknooppunt 74

 11. Fietsknooppunt 75

 12. Landgoed Boxbergen-Lankhorst

  Wildbaan 2, 8124 PE Wesepe

  Ten westen van het dorp Wesepe is het ruim 370 hectare grote landgoed Lankhorst -Boxbergen gelegen. Dit karakteristieke Sallandse landgoed is een nog vrijwel gaaf landgoedlandschap met bosbouw, veeteelt en recreatie.

 13. Fietsknooppunt 78

 14. Het Wapen van Wesepe

  Ds. E. Kreikenlaan 8, 8124 AP Wesepe

  Op zoek naar een fijne plek voor een tussenstop tijdens de fietsroute? Strijk neer op het terras van 'Het Wapen van Wesepe'.

 15. Fietsknooppunt 76

 16. Fietsknooppunt 81

 17. Fietsknooppunt 80

 18. Fietsknooppunt 82

 19. Fietsknooppunt 65

 20. Theehuis Bij van Bruggen

  Wechelerweg 52, 7415 EZ Deventer

  Welkom bij onze theeschenkerij Bij Van Bruggen, gelegen in een prachtige landelijke omgeving van Diepenveen, vlak bij Deventer. Bij ons kun je in alle rust genieten van een kop koffie of thee, al dan niet vergezeld van wat lekkers dat wij erbij kunnen serveren. Geopend in de zomermaanden van vr. t/m zo. 12:00-18:00 uur.

 21. Fietsknooppunt 83

 22. R.K. Nicolaaskerk

  Timmermansweg 32, 7433 BL Schalkhaar

  De R.K. Nicolaaskerk in Schlkhaar is een driebeukige neogotische pseudobasiliek. Sinds 1953, toen het middeleeuwse genadebeeld van Onze Lieve Vrouwe van Frieswijk een plaats kreeg in de Nicolaaskerk, is Schalkhaar een bedevaartsoord.

 23. Fietsknooppunt 43

 24. Fietsknooppunt 62

 25. Fietsknooppunt 63

 26. Horeca Brink

  Brink, 7411 BX Deventer

  De fietsroute is nu bijna ten einde gekomen. Wat is er nu beter dat nog even nagenieten van de route op een terras op de 'Huiskamer van Deventer': De Brink. Op dit stadsplein tref je vele horecagelegenheden aan met prima mogelijkheden voor koffie met lekkers, lunch, borrel of diner.

 27. Fietsknooppunt 24