Fietsrondje Bathmen-Lettele

 • Afstand 35,3 km
 • Duur 2:21
 • Locaties 27

Maak kennis met het ommeland van Deventer middels de fietsroute 'Rondje Bathmen-Lettele'.

Fiets langs molens, karakteristieke boerderijen en het Overijssels Kanaal. Onderweg kom je voldoende horeca, rustpunten en bezienswaardigheden tegen voor een korte of langere pauze.

 1. Start: Knooppunt 9

  Brink, Bathmen

  De start van de fietsroute bevindt zich op het centrale dorpsplein van Bathmen: De Brink. Hier vind je diverse ambachtelijke winkeltjes en horeca om de fietstocht te beginnen met een gevulde maag.

 2. Fietsknooppunt 10

 3. Boerderijmuseum en Rustpunt De Pothaar

  Pothaarsweg 8, 7437 SE Bathmen

  In dit kleinschalige museum maak je kennis met het Sallandse boerenleven van vroeger tot nu. Op het overdekte terras kun je lekker genieten van koffie met krentenwegge of een andere versnapering. Maak ondertussen kennis met de dieren op deze boerderij en bekijk het fraaie landgoed ook eens vanaf het water en vaar een eindje met de zomp. Het museum en terras zijn open van half mei tot half september op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.30 uur. Info: www.depothaar.nl

 4. Fietsknooppunt 74

 5. Fietsknooppunt 14

 6. Rustpunt Pixie

  Oude Holterdijk 1, 7437 SR Bathmen

  Wij zijn de familie van Eldik en heten je van harte welkom op ons Rustpunt gelegen aan de Oude Holterdijk 1 te Bathmen. Onze boerderij is gelegen tussen Bathmen en Holten en vanaf hier kun je verschillende fietsroutes volgen.

  In ons rustpunt vind je koffie/thee, (senseo/waterkoker) limonade, koeken en boeren roomijs van IJsboerderij Ôans te Holten. Er is een banden plak set en oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig. Tevens kun je gebruik maken van onze toiletvoorziening.

  Ons Rustpunt is open als het bordjes OPEN aan de weg staat.

 7. Diekerhookse Molen De Hegeman

  Dijkerhoekseweg 22, Holten

  Korenmolen De Hegeman staat al sinds 1890 in het hart van het buurtschap Dijkerhoek in Holten. Van graan naar meel, daar draait het om, aangedreven door wind of motor. Op het terras voor de molen kun je terecht voor een drankje en een ambachtelijk gemaakt boerderij-ijsje van IJsboerderij “Ôans”. Tevens is er een molenwinkeltje. Zomer (mei t/m sep.) en herfstvakantie: di. t/m za. 10:00-16:00 uur.
  Winterperiode: za. 13:00-16:00 uur Info: www.dijkerhoek.nl/molen/

 8. Fietsknooppunt 67

 9. Fietsknooppunt 4

 10. Fietsknooppunt 16

 11. V1 Lanceerpositie 519 Lettele

  Oerdijk, 7434 PL Lettele

  Vanaf deze plek werden tijdens WOII vliegende bommen gelanceerd door middel van een soort katapultinstallatie. Een kanon bracht de V1 langs een startbaan van ruim 46 meter met een helling van 6 graden in een vliegende baan. Vanaf 13 juni 1944 zetten de Duitsers hiermee vanaf de Kanaalkust in Noord-Frankrijk de aanval op Londen in. Door de oprukkende geallieerden werden de V1’s echter al op 5 september 1944 uitgeschakeld. Hierna begon op 16 december 1944 vanuit Nederland de beschieting met V1’s op de haven van het al bevrijde Antwerpen (het Ardennenoffensief).

 12. Wormenkwekerij en Rustpunt De Lange Pier

  Butersdijk 8, 7434 RG Lettele

  Welkom bij Rustpunt Wormenkwekerij De Lange Pier. Een bedrijf volledig gericht op het kweken van wormen voor de sportvisserij. Daarnaast is het restproduct, de wormenhumus, uitermate geschikt als bemesting van de tuin.

  Kom even uitrusten aan de rand van landgoed de Oostermaet, neem een drankje en bekijk het filmpje om te zien wat hier zoal gebeurd.

 13. Fietsknooppunt 99

 14. Fruitteeltbedrijf 't Linderveld

  Bathmenseweg 59, 7434 PX Lettele

  Bij Fruitteeltbedrijf 't Linderveld vind je Hollandse aardbeien, kersen, aardappelen en appels. Er is een winkeltje aanwezig, zodat je tijdens de fietstocht kunt genieten van heerlijke sappige aardbeien of ander fruit.

 15. Fietsknooppunt 96

  Enschede

 16. Pannenkoekenhuis Lettele

  Spanjaardsdijk 106, 7434 RT Lettele

  Een fijne stop tijdens de fietsroute. Je kunt bij ons terecht voor koffie met gebak, vers belegde broodjes (tot 16:00u), heerlijke pannenkoeken of een lekker ijsje. We hebben een speeltuin, met oud Hollandse speeltoestellen en een grote trampoline, waar de kinderen zich eindeloos kunnen vermaken. Info: www.pannenkoekhuis-lettele.nl

 17. Fietsknooppunt 97

 18. Fietsknooppunt 89

 19. Fietsknooppunt 87

 20. Fietsknooppunt 88

 21. Camperplaats en Rustpunt De Brandkoele

  Brandkoeleweg 2, 7434 SG Lettele

  Fijne kampeerlocatie voor 15 campers. Hier kun je genieten van rust, koeien die in de weide grazen en hun kleindierenweide met geiten, kippen, varkens en shetlandpony's. Tevens rustpunt voor een kopje koffie/thee tijdens de fiets- of wandeltocht. Info: www.camperplaatsdebrandkoele.nl

 22. Fietsknooppunt 98

 23. Fietsknooppunt 84

 24. Restaurant De Koerkamp

  Bathmenseweg 18, 7434 PV Lettele

  Sfeervol dorpsrestaurant in Salland. In de bosrijke omgeving van Lettele vind je ons gezellige café met serre en eetkamer. Bij uitstek de plek om bij te komen van een lekkere fietstocht of wandeling. Tal van routes komen langs ons gemoedelijke restaurant waar je bij mooi weer in het zonnetje kan zitten op het prachtig gelegen terras. Info: www.dekoerkamp.nl

 25. Korenmolen De Leeuw

  Oude Molenweg 3, 7434 PD Lettele

  Korenmolen De Leeuw wordt met veel passie en vakmanschap beheerd door molenaar Tonny Moes. Hier worden op ambachtelijke en verantwoorde wijze diverse granen tot soorten meel en melanges vermalen die in de winkel verkocht worden.

 26. Fietsknooppunt 2

 27. Fietsknooppunt 9