Instagram Hotspots Wandelroute Deventer

 • Afstand 3,4 km
 • Duur 0:51
 • Locaties 12

De VVV Deventer heeft samen met diverse (amateur) fotografen een fotoroute voor jou uitgestippeld langs de meest fotogenieke hotspots die in Deventer te vinden zijn.

Mooie foto's gemaakt? Deel jouw foto's met je vrienden of tag #indeventer op Instagram of Facebook en laat heel Nederland zien hoe mooi Deventer is!

Veel plezier met foto's maken!

 1. Hotspot: Brink

  Brink, 7411 BX Deventer

  Dit plein is het oude handelshart van de stad en was in de Middeleeuwen één van de grootste marktpleinen van Nederland. In de 13e eeuw was de grond te drassig om te bebouwen en ontstond er een plein dat in de 14e eeuw al werd bestraat.

  Foto: @barbaratrienenphoto

 2. Hotspot: Walstraat

  Walstraat, 7411 GK Deventer

  De Walstraat grensde tijdens de periode van de Hanze aan de stadswal en de stadsmuur. In deze pittoreske straat vind je tal van gerestaureerde oude panden, die een sfeervol beeld geven. De Walstraat is in december bovendien onderdeel van het decor van het nationaal bekende Dickens Festijn.

  Foto: Sanne van den Brink

 3. Hotspot: Bergstraat

  Bergstraat, 7411 ES Deventer

  De Bergstraat scheidde tijdens de Middeleeuwen het Bergkwartier in twee delen: het welvarende zuidelijke gedeelte, waar de rijke koop- en handwerkslieden woonden, en het eenvoudige en meer agrarisch ingestelde noordelijke deel. Het is een bijzonder fotogenieke straat!

  Foto: @Annemieke6

 4. Hotspot: Spijkerboorsteeg

  Spijkerboorsteeg, 7411 JG Deventer

  De Spijkerboorsteeg is de oudste voetgangersstraat van Deventer. De doorgang werd al genoemd in de geschiedschrijving over Deventer in 1493. Het is een bijzonder fotogeniek plekje door de aanwezigheid van diverse kleinschalige en eigenzinnige winkeltjes in historische pandjes.

  Foto: Gerard Dubois

 5. Hotspot: Kleine Overstraat

  Kleine Overstraat, 7411 JM Deventer

  De Kleine Overstraat is een sfeervolle straat door de aanwezigheid van bijzonder veel kleurrijke gevels met daarin een groot aanbod van eigenzinnige en unieke winkeltjes.

  Foto: @Annemieke6

 6. Hotspot: Grote Kerkhof

  Grote Kerkhof, 7411 KT Deventer

  Het Grote Kerkhof is het tweede stadsplein van Deventer. Aan het plein bevinden zich onder meer de Grote of Lebuinuskerk en het Stadhuis. Al in de 17e eeuw werd het kerkhof behorend bij de Lebuinuskerk geplaveid en ontstond het plein. Het Grote Kerkhof herbergt naast tal van skeletten ook tal van boeiende verhalen.

  Foto: @Sander_Korvemaker

 7. Hotspot: Graven

  Graven, 7411 PH Deventer

  Een bijzonder fotogenieke straat door de aanwezigheid van afwisselende historische gevels, gevelstenen en andere ornamenten. In deze straat vind je smalle diepe panden met een hoge begane grond. Een mooi voorbeeld van deze rijke classicistische vormgeving is 'De Blauwe Hand' (Graven 16).

  Foto: @deventerlocals

 8. Hotspot: Bruynssteeg

  Bruynssteeg, 7411 LT Deventer

  Vanaf de 15e eeuw stonden in deze ambachtswijk veel kleine woningen, waar hele gezinnen in woonden van kleine zelfstandigen, arbeiders en werklozen. Tot in de negentiende eeuw heette de Bruynssteeg de Diefsteeg. Dat hing vermoedelijk samen met de bevolkingsgroep die hier woonde.

  Foto: @Sander_korvemaker

 9. Hotspot: Molenstraat

  Molenstraat, 7411 NT Deventer

  Een kleurrijke straat met grote diversiteit aan woningen en gevels. De mini-rotonde op de hoek van de Molenstraat en Korte Noordenbergstraat is een heerlijk plekje om even rustig te zitten.
  Sla tussen huis nr. 73 en 75 het paadje in het wandel de trappen op. Je komt uit in de Stenenwal, een oude verdedigingswal tegen de Vikingen.

  Foto: @Annemieke6

 10. Hotspot: Kloostertuin

  Het Klooster, 7411 NH Deventer

  Naast het voormalige Buiskensklooster ligt een bijzondere stadstuin. De tuin kenmerkt zich door een paar grote bomen, die als het ware het dak vormen. In de afgelopen jaren is door twee bewoners van de tuin een grote plantencollectie aangelegd, die recht doen aan het begrip 'Kloostertuin'.

  Foto: @Tevredenindeventer

 11. Hotspot: Kranensteeg

  7411 NN Deventer

  Aan het eind van deze smalle, met steunbogen overwelfde steeg stond in de Middeleeuwen aan de IJssel een kraan opgesteld om goederen uit de schepen te lossen. Via de Kranensteeg werden de goederen naar de erachter gelegen pakhuizen gesjouwd.

  Foto: @Sander_korvemaker

 12. Hotspot: Wellekade & Pontje

  Welle, 7411 CA Deventer

  De Welle is onderdeel van de kade langs de IJssel in Deventer. De kade is in meerdere straatnamen verdeeld: Rembrandtkade, IJsselkade, Kapjeswelle, Onder de Linden, Welle en Pothoofd. In spreektaal wordt met IJsselkade de gehele kade aangeduid. Voor De Welle vind je het Verlaagde Wellepad, een bijzonder fijn plekje om te zitten.

  Foto: @Annemieke6