Geniet van Deventer, ook nu! - 1

Ontdek op een veilige manier de stad en regio. Kies je winkelmoment goed uit, dan kun je comfortabel winkelen. En wandelen kan altijd! Zowel de sfeervol aangeklede binnenstad als de landelijke omgeving zijn prima plekken om even de benen te strekken. Zoek ook de rust op op de pedalen en fiets heerlijk ontspannen door het buitengebied. Blijf je liever thuis? Ook vanuit huis kun je kennismaken met Deventer!

Spreiding van bezoekers, afstand houden, helder aangegeven looproutes, hygiënemaatregelen en (online) reserveringssystemen zorgen ervoor dat een bezoek aan Deventer mogelijk en bovenal veilig is. Hoe kun je Deventer ontdekken? Lees het hier!

Stadswandeling

Een bezoek aan de stad Deventer is niet compleet zonder een blik te werpen op de vele historische monumenten. Ook voor Deventenaren zelf! Een stadswandeling voert je naar de rustigere plekken in de stad en is dus ideaal in deze tijden. Qua stadswandeling zijn er meerdere mogelijkheden:

- Stadswandeling met boekje Bij de VVV Deventer zijn meerdere stadswandelingen verkrijgbaar die op eigen gelegenheid op ieder gewenst tijdstip gelopen kunnen worden. VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis) of bestel online via: www.deventerwebwinkel.nl
- IZI App Download de IZI Travel app op je smartphone, zoek vervolgens op 'Deventer' in de audiogidsen en download één van de 5 stadswandelingen van de VVV Deventer. Deze zijn op eigen gelegenheid op ieder gewenst tijdstip te wandelen. Niet zo'n zin om de stad in te gaan? Deze wandelingen kunnen ook thuis worden bekeken via de website www.izi.travel
- Met een step of historische fiets door de stad Met de comfortabele step of historische fiets (met groot voorwiel en klein achterwiel) kun je een mooie route rijden door het centrum en daaromheen. De steps en fietsen zijn te huur bij de VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis).

Met IZI app door de stad
Met IZI app door de stad

Twinkelende lichtjes ...inDeventer!

In november en december worden duizenden lichtjes ontstoken in het centrum van Deventer. Geniet van de bijzondere lichtobjecten en de sfeervol aangeklede winkelstraten en pleinen. Het Bergkwartier wordt bovendien in Dickens stijl aangekleed! De lichtjes zijn t/m 3 januari te bewonderen.

Fotograaf: Bart Ros
Fotograaf: Bart Ros

Winkelen

Shoppen voor de feestdagen, dat is in 2020 iets anders dan anders. De stad is echter open en de winkeliers verwelkomen je graag! Kom gespreid over alle dagen van de week en kom het liefst alleen. November en december staan ook wel bekend als cadeautjesmaanden. In Deventer zijn genoeg winkels waar je zeker zal slagen voor een geweldig cadeau! In de vele modewinkels shop je bovendien zo je feestelijke outfit bij elkaar. De winkeliers in de binnenstad staan graag voor je klaar voor passend advies.

Deventer Markt, van alle markten thuis

De markt is altijd een fijne plek om je boodschappen doen. Er is ruimte en het vindt plaats heerlijk in de buitenlucht. De marktkooplui staan ook in de winter voor je klaar!

Foto markt: Sander Korvemaker
Foto markt: Sander Korvemaker

Horeca

Deventer is een stad die je moet proeven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een bezoek aan de horeca is er nu even niet bij, maar de Deventer horeca proef je nu gewoon thuis. Kijk op www.bezorgenindeventer.nl voor een overzicht van horecagelegenheden die hun gerechten bij jou thuis bezorgen. Mocht je in de stad zijn en trek hebben in koffie of lunch? Dan zijn er voldoende mogelijkheden om deze als take-out mee te nemen. Kijk hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Coffee to go
Coffee to go

Schaatsen

Natuurlijk hopen we deze winter weer op een Elfstedentocht. Maar mocht dat er ook dit jaar niet inzitten, dan kan je alsnog lekker schaatsen op de halfoverdekte kunstijsbaan van De Scheg. Winterser kan het bijna niet in Nederland; sportieve schaatsers kunnen hun rondjes schaatsen over de 400-meter-baan en beginners kunnen lekker krabbelen op het ijsplein in het midden. www.descheg.nl

IJspret in de uiterwaarden van de IJssel
IJspret in de uiterwaarden van de IJssel

Wandelen & Fietsen

Het is natuurlijk heerlijk om er op uit te gaan in de landelijke omgeving. De omgeving van Deventer is één van de meest geliefde fietsgebieden van Nederland. Liever wandelen? Maak een stevige wandeling over de Holterberg of waai lekker uit langs de IJssel. Hier vind je inspiratie voor een mooie fiets- of wandelroute.

Blijf je liever thuis? Ook dan kun je genieten van Deventer!

Er zijn diverse mogelijkheden om vanuit je eigen huis kennis te maken met Deventer. Volg bijvoorbeeld een virtual realitytour in Museum De Waag en zie hoe Deventer er 75 jaar geleden uitzag na de Tweede Wereldoorlog. Of volg een stadswandeling vanuit je eigen huis door middel van IZI Travel. Meer weten? Kijk op de agenda voor een overzicht van de mogelijkheden.

Virtual Reality Tour Deventer Bezet & Bevrijd
Virtual Reality Tour Deventer Bezet & Bevrijd