Deventer Op Stelten tips!

Deventer staat bijna weer 'Op Stelten'. Geniet 3 dagen lang van top theater op hoog niveau in de historische binnenstad van 12 t/m 14 juli. Op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties zijn buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland. Voor degene die de drukte even wil ontsnappen, kan relaxen bij muziekfestival Hoogtevrees in het Worpplantsoen.

Blokkenschema’s online

Wie zich als vanouds wil laten verrassen door de (mobiele) voorstellingen kan in de binnenstad natuurlijk zijn hart ophalen. Voor wie niks wil missen kan het puzzelen beginnen want de blokkenschema's staan online. De gratis programmaboekjes met blokkenschema zijn alleen tijdens het festival beschikbaar bij de VVV en de infokiosken op de Brink en het Grote Kerkhof.
De (gratis) festivalkrant is nog op te halen bij de VVV voor meer achtergrondinformatie over de voorstellingen.

Mis niet!

Theater Gajes zal voor de allerlaatste keer te zien zijn tijdens Deventer Op Stelten met Waterland; een humoristische en muzikale voorstelling over zwemmen, verzuipen of aanpassen. Het gezelschap heeft nog een druk seizoen voor de boeg, maar na dit jaar zullen zij ophouden te bestaan.
Muziektheater BOT met de zomertheaterhit BRAS op het braakliggende Senzora terrein. Getipt door NRC: Frontman en zanger Job van Gorkum is in vorm en zingzegt zijn pregnante teksten met veel gevoel. Bras is een feestje. En de theaterkrant: BRAS is een roestig, ongepolijst cabaret dat piept, kraakt en klinkt als BOT. De laatste tickets (€8,50) zijn beschikbaar via Deventer Schouwburg.
Voor jongeren tippen we Justice in Motion met CODE; een adembenemende mix van fysiek theater, parkour- en BMX-stunts, live muziek en rap. Op een set geïnspireerd op skateparken, laten de atletische performers zien wat er gebeurt met jongeren die in aanraking komen met georganiseerde (drugs)criminaliteit.

Leuk voor de kleintjes

Speciaal voor de allerjongste bezoekers hebben we een aantal optredens geselecteerd die bijzonder leuk zijn voor kinderen.
Onder andere:
Zeeboenk van Theater FroeFroe; een wervelende kletsnatte familievoorstelling voor en over (kleine) mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen) in MIMIK (€3,-).
Coup Coup, Bye Bye van Rake Klappen op de Brink in Bathmen en De Ulebelt in de Vijfhoek. Een micro-revolutie waar Fidel Castro, Garibaldi en Marx nog een puntje aan kunnen zuigen.
De magische voorstelling van Corpo Máquina Society; een theatrale speeltuin voor en door kinderen in het Havenkwartier.
Natuurlijk zijn de mobiele voostellingen van Deventer Op Stelten altijd bijzonder voor de kleine theaterbezoeker.

Tickets

De toegang tot het festival is uiteraard weer gratis met uitzondering van de voorstelling van Collectif d’équilibristes, Muziektheater BOT (beide te boeken via Deventer Schouwburg €8,50) en Theater FroeFroe in MIMIK (€3,-) online en aan de kassa.

Erkenning

Onlangs, 3 juli j.l., heeft het Fonds Podiumkunsten wederom een positieve toekenning gegeven aan Deventer Op Stelten voor de komende vier jaar. Een grote nationale erkenning voor het festival.

Naam: internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’
Locatie: Deventer binnenstad en locaties in en rondom het centrum (o.a. Worpplantsoen en Havenkwartier) Ulebelt, (de Vijfhoek) Deventer en De Brink, Bathmen

Data en tijden:↵
vrijdagavond 12 juli - 19.00 - 23.30 uur
zaterdag 13 juli - 13.00 - 24.00 uur
zondagmiddag 14 juli - 13.00 - 17.00 uur
*Een klein aantal voorstellingen zijn op zaterdag en zondagochtend

Toegang: De toegang tot het festival ‘Deventer Op Stelten’ is gratis met uitzondering van de voorstelling van Theater FroeFroe, Collectif d’équilibristes en Muziektheater BOT. Voor een aantal voorstellingen in het Havenkwartier is een reservering voor gratis tickets nodig. Houd op sommige locaties rekening met drukte. Dus kom op tijd, want vol is vol!

Programma: Het festivalprogramma staat op www.deventeropstelten.nl. Eind juni verschijnt naast de speciale festivalkrant i.s.m. het Deventer Nieuws ook het programmaboekje.

Het grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland

‘Deventer Op Stelten’ is jaarlijks in juli en wordt beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland.

Het festival wordt georganiseerd door het Evenementenbureau dEVENTer onder artistieke leiding van Adrie van Essen en is mede mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Fonds Podiumkunsten, sponsoren Best4umedia, Centrumgarage, Drukwerkdeal, Grolsch, Indito, Provincie Overijssel, Stichting Deventer Binnenstad Management, Witteveen+Bos, Wolters, bijdragen van horeca, SDBM en alle sponsoren van Deventer Evenementenstad.