Programma Deventer Op Stelten bekend!

Tijdens de 27e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad van vrijdagavond 12 t/m zondagmiddag 14 juli wederom één groot theater met in totaal ruim 175 nationale en internationale topvoorstellingen op 16 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer.

Met maar liefst 26 theatergezelschappen plus tientallen acts op Hoogtevrees in het Worpplantsoen én bij Poolshoogte in het Havenkwartier belooft het weer een prachtig weekend met overvol programma te worden. De naam internationaal buitentheaterfestival is met recht goed gekozen met gezelschappen uit België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal en natuurlijk Nederland.

Locaties

Naast de locaties rondom het centrum zijn er ook weer een aantal nieuwe locaties. Zo staat de voostelling BRAS van muziektheatergezelschap BOT in de Raambuurt waar tot onlangs de fabriek van Senzora heeft gestaan en heeft Hoogtevrees een andere plek in het Worpplantsoen gekregen. Ook staat de Beestenmarkt weer op het programma; het Britse gezelschap Justice in Motion brengt de fysieke theatershow CODE vol adrenaline, freerunning, bmx en live rapmuziek voor het eerst naar het buitenland. De vorige edities was Deventer Op Stelten ook aanwezig buiten het centrum. Met de toevoeging 'Theater in de wijk' aan het concept van Deventer Op Stelten beoogt de organisatie het festival aan een nog breder publiek te tonen. Dit jaar zijn er voorstellingen te zien op de Brink in Bathmen en bij de Ulebelt in de Vijfhoek.

Spektakel op hoogte

Spektakel is te verwachten op het Grote Kerkhof met de Nederlandse première van de meesterlijke pleinvoorstelling Soka Tira Osoa van het Franse gezelschap Cie Basinga. Deze voorstelling op meer dan 4 meter hoogte kan alleen maar plaatsvinden met behulp van het publiek. Daarnaast komt ook het Franse gezelschap Cie Remue Ménage weer terug naar Deventer; ook wel bekend van de grote ijsberen. Dit jaar paraderen ze met een enorm paard en sierlijke dansers tijdens The Ball/ Le Bal door de binnenstad, met een verassing op het einde van iedere festivaldag. Iedereen die op zoek is een beetje spanning kan terecht op de Nieuwe Markt. Daar speelt het Franse gezelschap La Tournoyante de teloorgang van de wereld. Ze hebben letterlijk moeite om op hun benen te staan bij een afglijdende wereld (schuine wand) waarop ze zichtbaar geen controle meer hebben.

Deventer Op Stelten neemt afscheid van Theater Gajes

Theater Gajes zal voor de laatste keer te zien zijn tijdens Deventer Op Stelten. Na dit jaar zullen zij ophouden te bestaan. Deventer Op Stelten is met recht trots dat een theatergezelschap met zoveel internationale allure heeft bestaan in Deventer. Het is dan ook jammer dat zij genoodzaakt zijn om te stoppen. Maar liefst 18 edities heeft Theater Gajes op het programma van Deventer Op Stelten gestaan.

Het gehele programma is nu te lezen op de www.deventeropstelten.nl