Ronald Snijders Band op Festival Old Dèventer

Deventer. De tiende en tevens laatste editie van Festival Old Dèventer is op woensdag 30 augustus. Hoofdact is de Ronald Snijders Band.

Deze meest swingende fluitist van Nederland won de pretentieuze Boy Edgarprijs, stond op het North See en is regelmatig te horen en te zien op radio en TV. Mathijs van Nieuwkerk (DWDD en Mathijs gaat door) noemde hem The Ledgend.

Om 13 uur gaat het festivalterrein in het Worpplantsoen open. Bezoekers worden met muziek ontvangen door duo Saxeon, een gratis glaasje Pik-an-de-lippe en een programmaboekje. Gastvrouw Ina Klaren verwelkomt het publiek en presenteert de show. Dat begint om 14 uur met de band De Franse Slag. Zij spelen chansons en ritmische Franse zomerhits. Denk daarbij aan het Tv-programa ‘Chansons’ van Mathijs en Rob. Hans Rosenkamp en Ben van Raan, beiden initiatiefnemers van de herbouw van de muziekkoepel, spelen in deze band samen met de zanger met Franse roots Ernst van der Sloot en zijn vrouw Joke. De tweede Deventer act is het trio Maju. Bandleider Jules Rambonet gaat samen met dochter Michelle en Abe het publiek uitdagen met meezingliedjes zoals ze dat ook doen in De Fermerie.

Na een korte pauze wordt de show vervolgd met de Ronald Snijders Band. Ronald komt graag naar Deventer waar hij mooie herinneringen heeft gemaakt bij Bouwkunde, de Bergkerk, de Elegast, Columbus en de Muziekkoepel. De internationale fluitist, componist en entertainer uit Delft gaat deze 10e en laatste editie swingend afsluiten.
Na afloop rond 16 uur, is er voor de liefhebbers een gratis kop Kruudmoes en wordt gevraagd je waardering te uiten via een vrije gift collecte.
Festival Old Dèventer is entree vrij. Nabij het IJsselhotel is een taxistandplaats vrijgemaakt voor taxi’s en busjes. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats (ook voor groepen), dan kun je een stoeltje reserveren à 1 euro via mail:
Nader info over het programma zie: www.muziekkoepelneringbogel.nl