De Yperenberg, het Kunstenlab en de Senzora als podia voor de IJsselbiënnale.

De IJsselvallei als podium en grondtonen als titel: via de podiumkunsten duik je nóg verder het IJssellandschap in. Productiehuis BRUT heeft in samenwerking met de IJsselbiënnale en op initiatief
van makers en organisaties uit de regio diverse optredens langs de IJssel georganiseerd, zo ook in Wilp en Deventer!

Miriam Moczko en Eigenzinnig - Yperenberg, Wilp
Op 12 augustus kan je bij de Yperenberg in Wilp genieten van poëzie van Eigenzinnig en muziek van Miriam Moczko. Eigenzinnig is een Deventers open poëzie podium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart lucht. Miriam Moczko is zangeres, performer en songwriter. Ze maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Met haar altviool en gebruik van effecten creëert ze landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst.

Ischa den Blanken en XILLAN - Kunstenlab, Deventer
Op 19 augustus wordt het Kunstenlab in Deventer omgetoverd tot een plek waar je optredens van singer-songwriter XILLAN en spoken word artiest Ischa den Blanken kan bewonderen. XILLAN speelt hier ‘DRAAK IN EEN MANGOBOOM', het coming of age verhaal van een Surinaamse jongen die ruw wakker wordt geschud uit een droom. Daarnaast draagt Ischa werken voor uit APORIA; poëtische audiowerken waarin filosofische thema’s op persoonlijke wijze worden onderzocht.

Øy - Voormalige Senzora fabriek, Deventer
Speciaal voor de IJsselbiënnale komt het duo Øy op 26 augustus uit Noorwegen naar de voormalige Senzora fabriek in Deventer. Het duo, bestaande uit tapdanseres Janne Eraker en elektronische muzikant Kristoffer Lislegaard, maakt muziek die zich dromerig, mysterieus en filmisch uit. Eraker en Lislegaard creëren muziek om in te verdwijnen en presenteren een geluidswereld waarin je je eigen beelden kunt dromen. Van dansbaar, ritmisch en groovy, tot intens en noisy.

BRUT X IJB
Denk aan spannende multidisciplinaire samenwerkingen tussen makers bij kunstwerken, startlocaties of erfgoedplekken, van muziek tot spoken word. Met veel aandacht voor jonge makers en een link met het IJsselbiënnale thema aarde, bodem, grond. Onder BRUT x IJB kun je optredens verwachten van XILLAN, Bastian Benjamin, fusus, LAVALU, Ischa den Blanken, Eigenzinnig, Miriam Mozcko, NABER, Robin Scherpen en Øy. Tickets zijn te koop via de website van de IJsselbiënnale:
https://ijsselbiennale.nl/podiumkunsten/](https://ijsselbiennale.nl/podiumkunsten/