Boekliefhebbers weer massaal naar Deventer Boekenmarkt

De grootste boekenmarkt van Europa weer een groot succes. Op zondag 6 augustus vond de 33e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats in de historische binnenstad van Hanzestad Deventer. De voorspelde regen weerhield meer dan 80.000 bezoekers er niet van om massaal naar de grootste boekenmarkt van Europa te komen.

Vanaf 9.30 uur vulden duizenden bezoekers de Brink en Nieuwe Markt, waar kleurrijke kramen waren opgesteld met duizenden werken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. De boekenmarkt bood een breed scala aan genres, waardoor iedereen zijn hart kon ophalen aan literatuur en cultuur.

De grootste boekenmarkt van Europa was als vanouds op verschillende locaties in de binnenstad van Deventer: Brink, Zandpoort, Grote Kerkhof, Duimpoort, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden en Kapjeswelle. Naast het boekenmarktboekje was dit jaar, voor degenen die hun kostbare boekvondsten comfortabel wilden vervoeren, de officiële limited edition Deventer Boekenmarkt tas. Deze vonden gretig aftrek.

Ondanks het regenachtige weer was de Deventer Boekenmarkt weer een gezellig en cultureel hoogtepunt dat alle verwachtingen overtrof. Bezoekers kunnen nu al uitkijken naar volgend jaar.

Woordwaarde Festival
Naast de boekenmarkt werden er ook tal van activiteiten voor taalliefhebbers georganiseerd. Het Woordwaarde Festival, dat plaatsvond van 3 t/m 6 augustus, bood een uitgebreid programma met onder andere Schrijvers op het terras, lezingen, het groot Deventer dictee en voordrachten door dichters en kunstenaars. De belangstelling voor de aangeboden activiteiten en workshops overtrof alle verwachtingen, resulterend in een enthousiaste respons van het publiek. De workshops waren razendsnel volgeboekt. De aftrap van het Woordwaarde Festival was de goed bezochte opening van de bijzondere tentoonstelling The Fly van Jan Verburg in de Bergkerk. Deze expositie is nog te zien t/m zondag 17 september a.s.

Organisatie
Het succes van de Deventer Boekenmarkt werd mogelijk gemaakt door de inzet van Events dEVENTer, de steun van Provincie Overijssel, de Gemeente Deventer en sponsoren van Deventer Evenementenstad. Meer informatie is te vinden op www.deventerboekenmarkt.nl.

Deventer Boekenmarkt, de Grootste van Europa vindt volgend jaar plaats op zondag 4 augustus.