Ontdek duizenden literaire schatten in Hanzestad Deventer

De grootste boekenmarkt van Europa

Maak je klaar om je literaire dorst te lessen op de grootste boekenmarkt van Europa! Op zondag 6 augustus 2023, gelegen in de sfeervolle boeken- en Hanzestad Deventer, gaat de 33e editie van de Deventer Boekenmarkt van start. Duizenden boeken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland, zullen aanwezig zijn om te voorzien van het beste literaire aanbod. Dit jaar zijn er zelfs meer dan 30 nieuwe boekhandelaren toegevoegd aan het aanbod en zijn de Brink en Nieuwe Markt ook als vanouds weer gevuld met kramen.

Hoewel de boekenmarkt officieel begint om 9.30 uur, staan de eerste bezoekers al om 7.00 uur 's ochtends te popelen om de markt op te gaan. Jaarlijks trekt de Deventer Boekenmarkt duizenden bezoekers, die hun hart kunnen ophalen aan een scala van genres. Van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, en van kunst tot topografie, er is voor ieder wat wils.

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod verschijnt half juli het Deventer Boekenmarktboekje 2023. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is voor € 2,50 verkrijgbaar bij o.a. VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), de informatiekramen op de Boekenmarkt of t/m 29 juli te bestellen via de webwinkel van VVV Deventer (www.deventer.info).

WoordWaarde Festival
Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt tevens de derde editie van het WoordWaarde Festival plaats van 3 t/m 6 augustus 2023. Een festival dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod. Op locaties verspreid door de hele stad zijn gedurende de week activiteiten variërend van workshops, exposities, lezingen en doe-activiteiten bij verschillende culturele instellingen in Deventer. Een stadsbrede programmering met divers aanbod en daardoor een festival voor íedereen. Het complete programma is half juli bekend en is dan te vinden op www.deventerboekenmarkt.nl

Randprogramma
Tijdens de Deventer Boekenmarkt is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. In de Bergkerk wordt van 3 augustus t/m 10 september een spectaculaire zomertentoonstelling ‘The Fly’ van Jan Verburg, de onbekendste bekende kunstenaar, van Nederland getoond. Daarnaast zijn er diverse concerten en tentoonstellingen te bezoeken ten behoeve van het Hanzejaar 2023. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

Organisatie
De Deventer Boekenmarkt wordt georganiseerd door Events dEVENTer en is mogelijk dankzij de Provincie Overijssel, de Gemeente Deventer en sponsoren van Deventer Evenementenstad. Voor meer informatie: www.deventerboekenmarkt.nl

Deventer Boekenmarkt, de Grootste van Europa

Datum: zondag 6 augustus 2023
Tijd:9.30 - 17.30 uur
Toegang:gratis
Locatie:Deventer IJsselkade en binnenstad:
Brink, Zandpoort, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden en Kapjeswelle
Boekje:het Deventer Boekenmarktboekje is verkrijgbaar voor € 2,50