Feestelijke opening Buitenseizoen Vogeleiland

Het Vogeleiland opent onder de naam Vernissage op zondag 1 mei feestelijk het buitenseizoen. Er staan die dag optredens gepland van Lotte Pen en Vera Bon. De dag begint om 14:15 uur en eindigt rond 16:30 uur. De toegang is geheel gratis.

Voorproefje voor zomer vol verrassingen

‘We zijn er trots op dat we én Lotte Pen én Vera Bon hebben kunnen strikken voor de opening van het seizoen’, jubelt Daniël Lugtmeier van Stichting Vogeleiland, ‘het zijn twee regelrechte topacts en het is fantastisch dat ze beide op 1 mei hier te zien en te horen zijn. De Vernissage is een mooie opmaat naar de rest van ons programma de aankomende maanden. We gaan voor aanstormend talent, bijzondere acts, vernieuwing en artiesten die zich niet snel laten labelen. Kortom, een programma waarmee we Deventenaren en onze gasten willen verrassen.’

Over Lotte Pen

Lotte Pen belichaamt een nieuwe generatie klassieke musici. Ze maakt elektronische neo-classical om bij stil te staan en was te zien in New York, Tokyo, Sint Petersburg en Jakarta. Ze doorliep een klassieke conservatoriumopleiding en omarmde popmuziek. ‘Componisten als Debussy of Reich zijn bijzonder inspirerend, maar soms ook beperkend’, zegt Pen zelf, ‘van pop leerde ik de vrijheid om niet altijd te voldoen aan de ongeschreven wetten van klassieke muziek.’ Meer informatie is te vinden op www.lottepen.nl.

Over Vera Bon Vera Bon maakt en speelt Nederlandstalige, poëtische pop. Haar liedjes zijn als schilderijtjes. Ogenschijnlijk kleine taferelen uit het dagelijks leven raken aan grote thema’s als angst en liefde. De geboren en getogen Deventerse studeerde in 2018 af aan het Muziektheater. Een jaar later verscheen haar alom geprezen live EP ‘Huilen’. Momenteel werkt ze aan nieuw materiaal.

Buitenseizoen

Stichting Vogeleiland is de hoeder van het gelijknamige deel van het RIjsterborgherpark, een monumentaal stadsplantsoen tussen het station en de Deventer binnenstad. Na de grootschalige renovatie van Het Vogeleiland organiseert Stichting Vogeleiland culturele evenementen op het eiland. Van optreden tot expositie, van workshop tot voorstelling. Een plek waar je even tot rust komt en met volle teugen kunt genieten van de omgeving, cultuur en het lekkers van Parkcafé Mees. Het Vogeleiland is een verscholen parel waar Deventenaren en bezoekers van de stad sinds 1889 goed toeven. Meer informatie en het actuele programma is te vinden op www.stichtingvogeleilanddeventer.nl.

De evenementenkalender is tot stand gekomen in samenwerking met BRUT, New Deventer Collective, Mimik en Parkcafé Mees.