Breaking Landscape in Galerie DNA

Expositie van Estrellita Bartelsman en Marjoke van Kamp met landschappen in vogelvlucht en Tiny Houses. De expositie ‘Breaking Landscape’ is te zien van 21 april tot en met 21 mei.

De nieuwe serie schilderijen van kunstenaar Estrellita Bartelsman is geïnspireerd op het landschap, weergegeven in vogelvlucht. Haar schilderkunst wordt gevoed door haar affiniteit met architectuur. Haar visie op het landschap wordt op een geheel eigen wijze met intuïtie, gevoel en ervaring met kleur en materie uitgebeeld op het platte vlak. De interactie tussen vlakken en vormen zijn bepalend voor haar werk. Zelf noemt ze dit ‘geometrische abstractie’. Tijdens deze expositie zijn ook haar unieke, handgemaakte sieraden te zien (en te koop).
Naast de schilderijen en sieraden van Estrellita Bartelsman kunt u ook het ruimtelijk werk zien van Marjoke van Kamp, Anneke Mensink en Noëlla Moen.

Marjoke is gefascineerd door houten kistjes en doosjes. Na het bewerken, kleuren en zagen, bouwt zij hiervan objecten, geïnspireerd op architectonische vormgeving en ‘Tiny Houses’. Spice Head is een recent werk van Anneke Mensink. Het grote hoofd kenmerkt zich door de kleuren van specerijen en heeft veel vlakken, alsof je allerlei laatjes kan opentrekken. Bij dit werk heeft ze aan de huid zandkorrels toegevoegd.
Van Noëlla Moen zijn ‘Lichtvangers’ te zien, schaalvormige objecten die subtiel het licht weerspiegelen.

De expositie met de titel ‘Breaking Landscape’ is te zien van 21 april tot en met 21 mei. U bent van harte welkom!

Galerie DNA
Golstraat 9 Deventer
Openingstijden: do t/m za 12.00- 16.00 uur en de 1e koopzondag van de maand
www.galeriedna.nl