Verrassende en kleurrijke expositie bij Galerie DNA

Tijdens deze nieuwe expositie willen Patricia Achenbach en Marjoleine Maessen de bezoeker laten zien wat de resulaten zijn van het vaak onvoorspelbare creatieve proces, dat ook voor henzelf vaak tot een verrassende uitkomst leidt.

Patricia Achenbach-Veira is beeldend kunstenaar in de disciplines schilderen en grafische kunst. Haar werk verwijst naar thema's als schoonheid in en liefde voor het alledaagse. Zij wordt geïnspireerd door reeksen en series en de verschillen en verbanden tussen allerhande zaken. Denk hierbij aan ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen in het leven zoals het alfabet, getallen of bijvoorbeeld de vier seizoenen. Ook de natuur is voor haar een blijvende inspiratiebron. Zij begint met één gegeven, waarop zij tal van varianten bedenkt. Een woord, een detail kan genoeg zijn om een hele wereld te creëren. Vroeg of laat lukt het om die wereld zichtbaar en tastbaar te maken. Ondanks dat er een aantal vastliggende waarden zijn in haar werk zijn de uitkomsten door voortschrijdende inzichten altijd verrassend, ook voor Patricia zelf.

Schilderen is voor beeldend kunstenaar Marjoleine Maessen op weg gaan en ontdekken wat er zich ontvouwt op het doek in kleur en vorm. Vooral in haar abstracte werk komt zij dit tegen. Het proces is vaak spannend en niet te voorspellen. Het schilderen is voor haar een persoonlijke ontdekkingsreis waarbij de vraag centraal staat: "hoe ver durf ik los te laten wat het gaat worden en laat ik het schilderij mij vertellen wat er ontstaan wil?"

Voor Marjoleine is schilderen een kunstzinnige en persoonlijke ontwikkeling, die elkaar beïnvloeden en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Op deze expositie zijn voorbeelden te zien van de diversiteit aan technieken, welke Marjoleine toepast zoals dotpaintings, portretten met houtskool/acryl/pastel, abstracte schilderijen en collages. Juist die afwisseling maakt het kunstzinnig werken voor haar boeiend.