Opening speelgoedmuseum

‘Bij speelgoed gaat het in de kern om plezier, fantasie en imitatie’
Schrijver Antonia Fraser

Speelgoedmuseum Deventer is terug! En hoe! Het museum is in 2021 totaal verbouwd en vernieuwd. Speelgoedmuseum Deventer komt na jarenlange discussies over het voortbestaan sterker dan ooit uit de bus. Van traditioneel kindermuseum met vitrines vol speelgoed zijn we doorgegroeid naar een interactief familiemuseum over de spelende mens.

Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland. De topstukken zijn hier te zien in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je zult ontdekken dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf.

De laatmiddeleeuwse koopmanshuizen aan de Brink zijn prachtig gerestaureerd en bieden aan de wondere wereld van spel en speelgoed. Je treft hier geen grote zalen en gangen met kunst en andere collectie, maar intieme kamers in twee rijksmonumentale panden. De sfeer van de laatmiddeleeuwse pakhuizen is zoveel mogelijk bewaard om het historisch speelgoed maximaal tot zijn recht te laten komen. De presentatie van de collectie is aan verschillende maatschappelijke thema’s ophangen. Zoals welvaartsontwikkeling, gender en techniek.

Reserveren is niet verplicht. Spontaan een bezoek aan ons museum brengen kan ook. Echter, vanwege de verwachte drukte tijdens onze openingsdagen adviseren we je vooraf een tijdslot te reserveren. Hierdoor is je toegang gegarandeerd en weet je zeker dat jij en je gezelschap van het vernieuwde museum kunnen genieten.