Verdwalen in verhalen in nieuwe kinderboekwinkel Deventer

Studio Pretletter – vanaf 3 juli een kinderboekwinkel en verhalenmaakplaats in Deventer - wil kinderen tussen 0 en 12 jaar op een vrolijke manier in aanraking brengen met alles wat boeken je kunnen brengen.

Verhalen brengen je naar een andere wereld. En een andere wereld naar jou. Ze maken je aan het lachen als je chagrijnig bent. Troosten je als je je verdrietig voelt. Of helpen je op weg als je iets nieuws wilt leren. Nederlandsbijvoorbeeld, alsje hier nog niet zo lang woont. Of alles over krokodillen.

Door kinderen te helpen zich in verhalen onder te dompelen, hoopt Studio Pretletter de lol in lezen en schrijven (verder) aan te wakkeren. Iets waarvan zij nu, maar ook later nog, veel plezier kunnen hebben.

Verdwalen in verhalen gaat nergens zo goed als in het bos. Daarom is het pand aan de Smedenstraat, naast Casa, schuin tegenover de bloemenwinkel, omgetoverd tot een plek vol gras en groen. Hier kunnen kleine en grote kinderen een plekje zoeken met een mooi nieuw of tweedekans (prenten)boek. In een zitzak bij het raam, aan de voet van de boom in het midden van de winkel, of onder de grond, in het knusse (voor)leeshol. Deze kelder– nog uit de tijd van ridders en struikrovers – ligt vol kussens om even fijn in weg te kruipen. Met een spannend verhaal bijvoorbeeld. Of gewoon lekker met een Donald Duckje.

Verhalenmaakplaats

Zelf of met wat hulp je eigen verhaal schrijven kan ook. Of gedicht. Of lied. Er zijn werkplekjes om op de dagen dat de winkel open is met papier, stiften en potloden aan de slag te gaan. Daarnaast worden er vanaf dit najaar maak (mid)dagen georganiseerd, waarop onder meer (kinderboeken)schrijvers, documentairemakers en journalisten kinderen die hier benieuwd naar zijn komen vertellen wat er zoal komt kijken bij het maken van een grappig of spannend verhaal. Daarbij is er alle ruimte om vragen testellen. En om vooral ook zelf veel te oefenen.

Opening op zaterdag 3 juli

Studio Pretletter is a.s. zaterdag 3 juli geopend vanaf 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag 4 juli is de winkel open tussen 12.00 en 16.00 uur. Hoewel we vanwege COVID-19 onze bezoekers nog wat moeten spreiden, is iedereen dit openingsweekend en natuurlijk ook daarna van harte welkom om te komen kijken (en lezen ).

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.studiopretletter.nl