Speelgoedmuseum zoekt speelgoedfans

Het Speelgoedmuseum Deventer is op zoek naar inwoners van de gemeente Deventer met een bijzondere speelgoedverzameling of –hobby. Liefhebbers mogen hun favoriete speelgoed voor de camera komen toelichten. De verhalen krijgen een plek in het vernieuwde speelgoedmuseum, dat deze zomer heropent.

Heb jij een kamer vol Playmobil? Ben jij een sportieve skater? Of ben jij gek van bordspellen? Bijna iedereen heeft wel iets met speelgoed, spellen en games. Het Speelgoedmuseum geeft je de kans om die passie met een breed publiek te delen.

Het museum wil zowel kinderen als volwassenen aan het woord laten over speelgoed van vroeger en nu. Iedereen met een bijzondere verzameling of speelse hobby is welkom om mee te doen. De actie is bedoeld om de beleving van spel en speelgoed in de nieuwe presentatie recht te doen.

Geschikte kandidaten krijgen een uitnodiging voor een filmopname in een heuse studio. Daar kun je aan de hand van zelf meegebrachte voorbeelden je verhaal doen. Ook worden er enkele vragen gesteld over favoriete spelletjes en speelherinneringen.

Heb je interesse? (of ken je iemand met een grote passie voor speelgoed die dat met een breed publiek wil delen) Meld je dan aan via . Deelnemers krijgen een gratis entreekaart voor het museum voor het hele gezin.