Salland klaar voor toeristisch seizoen

Veel mensen gaan dit jaar genieten van een vakantie in eigen land. Salland is dan een populaire bestemming om te bezoeken. Hier vind je de rust en is er de ruimte om een mooie fiets- of wandeltocht te maken. Om de toeristen en de recreanten uit eigen regio zo goed mogelijk te informeren en Salland te laten beleven zijn er een aantal nieuwe producten ontwikkeld.

Verslingerd aan Salland Magazine

In de week van 22 t/m 26 maart wordt onder de titel Verslingerd aan Salland het nieuwe inspiratie- en informatiemagazine van Salland uitgebracht. In een oplage van 75.000 wordt dit magazine bezorgd bij de toeristische organisaties in Salland. “Het magazine telt 76 pagina’s vol met inspiratie en informatie over Salland. Wie het magazine leest raakt verslingerd aan alles wat Salland te bieden heeft. Van fiets- en wandelroutes tot uitjes voor kinderen en van onbekende plekjes tot bezienswaardigheden. Je wordt meegenomen op ontdekkingstocht door Salland’’, aldus Rik Smienk van Salland Marketing. ‘’De bezoekers worden hiermee geïnspireerd en geïnformeerd om de regio te verkennen. Het magazine richt zich ook op de Sallander zelf. In deze tijd recreëren zij steeds meer in hun eigen achtertuin. Met dit magazine in de hand worden zij uitgedaagd om weer nieuwe plekken in Salland te ontdekken. De gemeente Deventer heeft zelfs besloten om het magazine huis-aan-huis te verspreiden. ‘’We zijn erg blij met de impuls vanuit de gemeente Deventer om het magazine huis-aan-huis te verspreiden. De gemeente Deventer heeft de wens dat de inwoners uit de gemeente op ontdekkingstocht gaan in de eigen regio en zodoende het toerisme en recreatie in eigen omgeving stimuleren. Hiermee wordt de getroffen vrijetijdssector gesteund’’, aldus Smienk.

Nieuwe fietsroutes ‘Slingers van Salland’

Salland presenteert drie nieuwe fietsroutes. Onder de naam ‘Slingers van Salland’ zijn deze vanaf heden te fietsen. De routes nemen je mee door Salland. Elke route heeft zijn eigen thema en verhaal. Je komt tijdens het fietsen meer te weten over de geschiedenis en het landschap van Salland. ‘’Het mooie aan deze routes is dat de verhalen en de routes afkomstig zijn van mensen uit de regio zelf. Zo kom je meer te weten over het Germanenverleden van Heeten wanneer je de Germanenslinger fietst. Meer over het mysterieuze verhaal van de Heks van Lettele als je de Slinger Heks van Lettele fietst. En fiets je de Slinger van Heino dan weet je wat de verhalen achter de gekleurde luiken in deze omgeving zijn. Je fietst langs de diverse landgoederen die de regio rijk is. Het zijn dus meer dan ‘gewone’ fietsroutes,’’ vertelt Smienk enthousiast. De routes zijn te downloaden op www.slingervansalland.nl.

Nieuwe fiets- en wandelnetwerkkaart Salland

In Salland ligt er meer dan 520 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes en meer dan 875 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Deze routes en paden worden met elkaar verbonden door knooppunten. ‘’In september 2020 waren alle routekaarten uitverkocht. Dat zegt iets over de populariteit van wandelen en fietsen in Salland. We hebben de fiets- en wandelnetwerkkaarten vernieuwd, zodat alles weer helemaal up-to-date is en fietser en wandelaar kunnen genieten van de prachtige routes,’’ aldus Smienk.

De nieuwe fiets- en wandelnetwerkkaarten zijn te bestellen via www.deventerwebwinkel.nl. De fietsroutes ‘Slinger van Salland’’ zijn te downloaden op www.slingervansalland.nl.

Voor meer informatie en inspiratie over Salland kijk op:www.verslingerdaansalland.nl