Winkelen

Kom gezellig een dagje shoppen in Deventer en struin door de grote winkelstraten en de aangrenzende straatjes. In de kleinere steegjes kom je de authentieke en eigenzinnige winkels tegen die zo typerend zijn voor shoppen in Deventer, met trendy kleding, hippe hebbedingen en artistieke ambachten.

De binnenstad van Deventer is zeer compact en opgedeeld in acht kleinere kwartieren met elk zijn eigen charme, winkelaanbod en bezienswaardigheden. In deze stadsdelen leer je Deventer pas echt kennen.

Op winkelgebied is er voor ieder wat wils!

Borstelwinkel
Borstelwinkel

Het Bergkwartier, met de alom bekende Walstraat, huist een keur aan ambachtelijke winkels en galeries. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de oudste winkel van Deventer: De Borstelwinkel, Menstraat 7. Hier kun je terecht voor wel 200 verschillende soorten borstels, allen natuurproducten, gemaakt van dierenhaar, veren of plantenvezels.

In de knusse Overstraten kun je struinen tussen de mooiste hebbedingen. Exclusievere winkels zijn te vinden in de Broederen- en Engestraat in het Broederenkwartier. De oudste winkelstraat van Deventer, de Nieuwstraat in het Gildekwartier, is al eeuwenlang de plek voor kleine speciaalzaken, terwijl het nieuwste winkelhart van de binnenstad ‘De Boreel’ juist plaats biedt aan grote winkelformules.

De beste winkeltips

De Hoge Ramen

Grote Overstraat 48: Wat begon als een antiekwinkeltje eind jaren 80, is inmiddels uitgegroeid tot een geliefde cadeau-, woon- en kledingwinkel in het hart van de binnenstad. De bonte verzameling artikelen loopt sterk uiteen, maar er is één gemene deler: elk product is even leuk als origineel, voor jezelf of om te geven.

Schräder Mode

Lange Bisschopsstraat 9: In het indrukwekkende pand vol historische elementen van het ruim 185 jaar bestaande Deventer familiebedrijf Schräder Mode, vindt de modebewuste vrouw alles wat ze nodig heeft voor haar eigentijdse outfit. Een heel fijne winkel om lekker rond te snuffelen.

Blanche Conceptstore

Smedenstraat 24-26: Al meer dan 33 jaar zit Blanche in de Smedenstraat, met een stoere, hippe, vrouwelijke collectie, zowel kleding als voor lifestyle en alles op woongebied.

Carlos in Huis

Hofstraat 13-15: Eigentijdse designwinkel met eigenzinnige ontwerpen op het gebied van wonen en licht. Carlos in Huis is gevestigd in een voormalig bankgebouw met vele karakteristieke details, zoals de voormalige loketten en de bankkluizen.

Carlos in Huis
Carlos in Huis

D’Olde Bakkerieje

Walstraat 55: In een 14e eeuws patriciërshuis wordt elk plekje benut door een uiteenlopende verzameling brocante en curiosa.

Koning Willem

Kleine Overstraat 24-26: Ruim 4000 verschillende spellen, honderden legpuzzels, breinbrekers, fanartikelen en gadgets en 5000 elpees.

Boekenstad Deventer

Al vele eeuwen worden in Deventer boeken gemaakt, bewaard en verkocht. Dat was al zo in de 15e eeuw en dat is nu nog steeds zo. In de binnenstad zie je tal van antiquariaten of gerenommeerde boekwinkels. Zoekt u een specifiek exemplaar? Dan moet je hier zijn!

Opvallende boekwinkel: Boekhandel Praamstra

Keizerstraat 2. Sinds 1893 is Boekhandel Praamstra gevestigd in het centrum van de stad en is inmiddels uitgegroeid tot een waar boekenpaleis, waar met name de hoge wanden en hoge houten boekenkasten – met rail voor een boekenladder – en natuurlijk het uitgebreide assortiment, zowel nieuw als antiquarisch, zeer opvallend zijn.