Deventer: dynamische Hanzestad aan de IJssel

Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools en meestal ook iets bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water de stad elke dag opnieuw voorziet van nieuwe energie. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met een monumentale sfeer, waar het goed verblijven is.

De stad is één van de oudste steden van Nederland. Laat je verwonderen tijdens een stadswandeling en struin door de pittoreske straatjes. Maak kennis met vele eigenzinnige winkels, kunstzinnige galeries en andere vernieuwende creatieve plekken. Leef je uit in de talloze fijne plekken voor een hapje en een drankje. Deventer is absoluut een stad die je verrast, een energieke, eigengereide stad met bruisende evenementen en ruim 100.000 inwoners.

Of je nu aan het winkelen bent of een wandeling maakt, de stad omarmt je met haar historische charme. Deventer biedt dan ook tal van bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het oude stadscentrum met ruim 500 monumenten! Een bezoek aan Deventer betekent ook even uitrusten en genieten aan de IJssel. Met het pontje ben je zo aan de overzijde en sta je midden in een prachtig natuurgebied. Kortom: een gezellige stad waar je altijd kunt genieten.

Als je in Deventer bent… Dan mag je dit niet missen!

Stadswandeling Deventer

Ontdek de binnenstad kent door middel van een boeiende stadwandeling. Zo kom je op bijzondere plekken terecht, buiten de gebaande paden.

Een dagje shoppen

Naast het ontdekken van de historie van de stad, is het verkennen van het winkelgebied ook een must-do! De stad beschikt over een zeer groot aantal unieke en eigenzinnige winkels en fijne horeca voor een hapje en drankje.

Uit eten en drinken

Even bijkomen van alle indrukken in Deventer? Laad je batterij weer op bij één van de trendy koffietentjes, gezellige lunchrooms, grand cafés of restaurants.

Typisch Deventer: Deventer Koekwinkel!

Wie Deventer zegt, zegt ook koek. Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. Al meer dan zes eeuwen onderstrepen Deventenaren hun gastheerschap met Deventer Koek. Bij de Deventer Koekwinkel aan de Brink, met authentiek ingerichte koffie- en theeschenkerij, is altijd volop Deventer Koek te koop en te proeven

Wat ga jij doen in Deventer?

Houd je van cultuur en wil je een museum of evenement bezoeken? Of ga je liever iets actiefs doen? Deventer biedt tal van bezienswaardigheden, bruisende evenementen en avontuurlijke activiteiten.

Rondom Deventer

Combineer je bezoek aan de stad met een bezoek aan de omliggende regio. Deventer is gelegen op het kruispunt van de regio’s Salland, Veluwe, Twente en de Achterhoek. Bovendien zijn diverse middeleeuwse Hanzesteden goed bereikbaar vanuit Deventer, per fiets, boot, trein of auto.
Door de ligging aan rivier de IJssel en de unieke landelijke omgeving biedt Deventer enorm veel mogelijkheden voor prachtige wandel- & fietstochten.

Blijven slapen

Na een dag op pad te zijn geweest, is het prettig even je rust te pakken. Bijkomend voordeel, na een ontspannen nacht kan je nóg een dag genieten van de heerlijke stad. Kortom: maak van je bezoek een meerdaags verblijf!