Miniaturen-expositie in het Penninckshuis

Wie is de beste miniatuurbouwer van ons land? In het programma Klein Maar Fijn nemen de beste miniatuurbouwers van Nederland het, onder toeziend oog van de vakjury, tegen elkaar op. Zes weken lang strijden zij om de felbegeerde titel.

Pop-up miniaturen expositie in het Penninckshuis

Speciaal rondom de uitzending van het televisieprogramma ‘Klein Maar Fijn’ is er in het Penninckshuis een pop-up miniaturen expositie te zien. In deze verborgen kerk op de Brink wordt tijdelijk het resultaat van de Deventer opdracht van het televisieprogramma tentoongesteld. Daarnaast toont het Deventer Mini Museum een bijzondere miniatuur over de Hanze.

We willen u graag informeren dat vanaf 22 november de onderdelen van Klein maar Fijn van deze expositie worden verwijderd, wat tot gevolg zal hebben dat de expositie er wat anders uit zal zien.

Het Deventer Mini Museum is een initiatief van miniatuurmaker en creatief duizendpoot Martijn Holtslag uit Deventer. Na een pop-up expositie op het Deventer NS station, zijn er nu in het Penninckshuis verschillende Hanze gethematiseerde werken te zien met als kopstuk delen van een fictieve Hanzestad.

Daarnaast is er een laat-kogge te zien, het kenmerkende schip voor de Hanzetijd waarmee op de Noord- en Oostzee veel handel gedreven werd. De werken zijn volledig zelf gefabriceerd en met de hand geschilderd.

Datum: do 26 oktober t/m vr 5 januari 2024
Open: di t/m za van 10.00-17.00 uur, zo en ma van 11.00-16.00 uur
Locatie: Kerkzaal Penninckshuis (Brink 89, achter de VVV Deventer)
Toegang: gratis