Door ondernemers

Lekker Lokaal eten, verrassend dichtbij!

  • Geschreven door Jolien van Es
  • Leestijd Leestijd 6 minuten
  • Home 1332 x bekeken

Hallo Deventer! Ik ben Jolien en sinds een paar maanden eigenaar van dé lokale maaltijdbox service in Deventer, noPeanuts! Uit onze directe omgeving komt zoveel mooi voedsel, daarom haal ik het beste eten van lokale boeren en kleine producenten naar jouw keuken, waar jij er heel gemakkelijk iets lekkers van kan koken. In dit blog geef geef ik je graag wat inspiratie voor op jouw bord!

Jolien
Jolien

Lokale moederdag tips voor een superleuke dag!

Wegens groot succes van vorige jaar hebben we met Support Your Locals Deventer weer een prachtig en speciaal Moederdag pakket samengesteld! Verras ook jouw moeder op 9 mei met de lekkerste en leukste producten uit Deventer!

Een verrassingsbox is altijd leuker dan één cadeautje en misschien kun je jouw moeder helemaal niet bezoeken dit jaar ivm Corona, dus nog meer reden om flink uit te pakken. Wil je graag zelf een geweldig persoonlijk pakketje samenstellen, wij geven je alvast wat handige tips, dan wordt het zowieso een succes!

5 tips voor je eigen moederdag pakket

• Kies een thema, bijvoorbeeld ‘lente’ en zoek leuke producten uit die bij jouw gekozen thema passen.
• Maak ook iets zelf, dit kan een eigen kunstwerkje zijn. Maar voel je je niet zo creatief, kook dan wat lekkers, bietenburgers bijvoorbeeld (recept hieronder). Zo hoeft jouw moeder een keer niet te koken.
• Zorg voor variatie, doe niet alleen eetbare items in het pakketje, maar ook iets waar ze voor langere tijd plezier aan beleeft; een boek, shampoo bar, plantje of een mooie koffie to go cup bijvoorbeeld.
• Support Your Locals en koop zoveel mogelijk lokaal, dat is niet alleen een steuntje in de rug voor de lokale ondernemers, maar maakt jouw pakketje ook erg uniek!
• Ga voor het ‘WAUW gevoel’! Pak alles zo mooi mogelijk in. Wanneer jouw moeder de box openmaakt, wordt ze gelijk verrast door de vrolijkheid. Kies een goed formaat doos of tas en gebruik eventueel een leuke ‘opvulling’, zoals lintjes, confetti of snoepjes.

Waar moet je zijn voor de leukste cadeautjes?

De meeste winkels zijn gelukkig weer open en kun je de cadeautjes gewoon uitzoeken (eventueel op afspraak). Geen stress of het wel op tijd bezorgd wordt dus. Ga voor de liefste moeder naar de leukste winkels in Deventer; kijk eens bij Roemar Koffie & Thee in de Walstraat voor een lekkere thee soort of compleet koffie pakketje. Loop eens binnen bij Jeppe op de Broederenstraat, hier vind je leuke kleine en duurzame cadeautjes waarvan de meeste in Deventer worden gemaakt. Of ga voor een tegoedbon voor bijvoorbeeld een knipbeurt bij Zenz Organic Hair.

Of bestel de MoederdagBox!

Wij hebben het werk al voor je gedaan en de leukste, beste en lekkerste lokale producten bij elkaar gezocht! Bestellen kan t/m woensdag 5 mei op www.SupportYourLocals-Deventer.nl en we komen het pakket zaterdag 8 mei thuis bezorgen.

Zie hoe gemakkelijk lekker en gezond koken is, it’s Peanuts!

Recept van de ‘Locals’

Groente van Zus
Groente van Zus

De altijd vrolijke meiden van Groente van Zus verzorgen biologische catering, altijd met groente als basis. Tijdens deze lockdown koken ze elke donderdag en vrijdag voor jou de lekkerste verse maaltijden!
Anke en Carlijn bedachten voor in de MoederdagBox een pakketje verse ingrediënten en recept voor een (h)eerlijk gerecht. Benieuwd wat ze deze week koken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.groentevanzus.nl of volg ze op Insta.

Speciaal voor jou delen ze hun recept van de lekkerste bietenburgertjes, dat is gegarandeerd een groot succes bij jouw mamma!

Bietenburgertjes met mierikswortelsaus (ongeveer 20 stuks)

  • Schil 600 gram verse bieten en rasp ze fijn. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de bietjesrasp en vang op in een glas.
  • Voeg hierna 2 eieren, 50 gram geraspte belegen kaas, 1 teen geperste knoflook, ½ theelepel zout, gemalen zwarte peper, ongeveer 70 gram bloem en naar wens 1 theelepel gedroogde of 1 eetlepel verse dille toe. Roer alles goed door elkaar tot een samenhangend beslag.
  • Verwarm in een koekenpan een scheutje olijf- of zonnebloemolie en bak hierin op middelhoog vuur 1 flink volle eetlepel beslag. Druk met de lepel de bovenkant zachtjes plat tot een rondje van ongeveer 10 cm doorsnede en 1,5 cm dik. Keer na ongeveer 2 minuten met een spatel of de kaasschaaf om en bak de andere kant totdat deze een beetje bruin is geworden.
  • Valt de burger uit elkaar? Voeg dan nog wat extra bloem toe aan het beslag en bak de rest van de burgers.
  • Serveer de burgertjes als borrelhapje met een sausje van 6 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel geraspte verse mierikswortel of uit een potje. Breng op smaak met peper en zout.
Bietenburger
Bietenburger

Tip van Carlijn

Deze bietenburgers kunnen naar wens ook groter gemaakt worden door voor elke burger ongeveer de dubbele hoeveelheid beslag te gebruiken. Op deze manier zijn ze een heerlijke vleesvervanger voor een broodje ‘hamburger’.

No Peanuts

NoPeanuts vindt dat eten duurzamer, voedzamer en eerlijker kan zijn. Doordat we lokaal inkopen en samenwerken met boeren, ondernemers en kleine producenten, die we kennen, kunnen we jou het beste uit onze regio bieden. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen wat je lekker vindt. Elke week keuze uit 5 verschillende maaltijden, ook Vega en zelfs Vegan, met groenten in de hoofdrol. Wij zorgen ervoor dat het bij jouw thuis wordt afgeleverd. Zo is lekker lokaal eten verrassend dichtbij! Kijk op www.no-peanuts.nl

Geschreven door Jolien

Hallo Deventer! Ik ben Jolien en eigenaar van dé lokale maaltijdbox service in Deventer, no Peanuts! Uit onze directe omgeving komt zoveel mooi voedsel, maar we weten het niet altijd te vinden. Daarom haal ik het beste eten van lokale boeren en kleine producenten naar jouw keuken, waar jij er heel gemakkelijk iets lekkers van kan koken. In dit blog vertel ik je waar je moet zijn als je ook meer lokaal wilt eten en geef ik je graag wat inspiratie voor op jouw bord!