Door ondernemers

Hotel Finch: Stijlvol overnachten in hartje centrum

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 5 minuten
  • Home 1832 x bekeken

De Keizerstraat, een fantastische entree naar het centrum van Deventer en locatie van Hotel Finch. En even fantastisch is de ontvangst bij dit hotel, want zoals Hotel Finch straalt in de Keizerstraat, zo straalt hotelmanager Roos Steenbruggen bij mijn binnenkomst.

Ik stap in een -zogezegde- totally instagrammable hotellobby. Niet gek dus dat er zoveel bloggers en vloggers hier foto’s maken voor hun feed. Wanneer Roos mij vraagt waar ik wil zitten voor een koffie tijdens het gesprek, kies ik natuurlijk de plek voor een insta-famous wand.

Hoe zijn jouw werkdagen bij Finch?

Roos’ ogen beginnen te stralen als ik vraag hoe haar werkdagen eruit zien en ik heb dan ook al snel door dat ik met het manusje-van-alles praat. ‘Mijn functie heet hotelmanager en de belangrijkste kerntaak daarvan is het blij maken van iedereen. De gastbeleving moet optimaal zijn; mensen moeten binnenkomen en denken: yes hier ga ik lekker overnachten. Dus ik inspecteer de kamers; staat de plant er lekker bij, ligt het boek gezellig open en zijn er geen stofjes aanwezig. Verder stuur ik de afdelingen aan, onderhoud ik de social media kanalen en bedenk ik continu nieuwe ideeën voor deze optimale experience. Eigenlijk doe ik alles dus’ grapt ze. ‘maar wel samen met Jurgen!’ voegt ze toe.

Bij Finch wordt echt de nadruk gelegd op gastbeleving en dat is ook hetgeen dat hen anders maakt dan andere hotels. Alles is mogelijk in dit Boutique hotel met een easy-going stijl. In deze coronatijd wordt er extra ingespeeld op de in house ervaring: een dinertje op de kamer, toetje in bed en dan ’s avonds fijn Netflix aan.

Thuiskomen bij Finch

Wat hetzelfde is in ‘elke tijd’ is het gevoel dat je krijgt als je Finch binnenloopt: het gevoel van thuiskomen. Alsof je een huiskamer binnenstapt en dat je gelijk het gevoel bevliegt om ergens neer te willen ploffen. Zo zie ik ook mensen lekker relaxed om ons heen zitten met een heerlijk drankje in de hand, waar je overigens naar Roos’ zeggen: gewoon een lekkere knabbel bij krijgt ‘want het hoort erbij’. Daarnaast staat er op de kamer ook altijd een fles wijn klaar want ja, ‘het is altijd wel ergens wine o’clock!’.

Finch on the go!

Binnen bij Finch
Binnen bij Finch

En niet alleen kan je hier smaakvolle wijn scoren, want wil je iets anders? No prob! Finch’s-Bar schenkt namelijk ook cocktails en deze zijn er op dit moment ook voor on the go. Roos’ favo? ‘Oh, een Pink Cosmo, love it!’ Dit tipt Roos ook meteen als ultieme to do in deze tijd. ‘Horeca maakt een stad, als mensen hier een nachtje verblijven raad ik hen altijd aan gewoon lekker te gaan eten en drinken, zelf heb ik gewerkt bij Jackies, dus ik ben misschien ietwat bevooroordeeld, maar dat is echt mijn lievelingsrestaurant. Ze zetten hier dat stapje extra en dat is te merken.’ Een ander favorietje is Zus. Bar-Kitchen ‘dit is gewoon een heerlijk plekje, easy-going vibe. En dat mijn vriendin de eigenaresse is van Zus. Bar-Kitchen maakt het een extra gezellige plek voor mij’.

Dat Roos een gezelligheidsdier is merk ik aan alles. Wanneer gasten hier ook zo van houden en tot de laatste uurtjes graag een borrel blijven doen, is Finch daar ook zeker op ingespeeld. Je hoeft hier namelijk heus niet bang te zijn om het ontbijt te missen, ze serveren hier een ‘all day lunch’; zo zijn granola, flatbread, borrelhappen en tapashapjes de hele dag te bestellen. Dus breakfast na een latertje, of katertje? Kan gewoon hoor!

Roos: ''Je kan, mag en wíl hier gewoon heel de dag eten.''

On the way in Deventer

En dat eten, zakt al snel tijdens de nummer één hobby deze tijd: wandelen! Want ook voor Roos is het duidelijk te merken dat dit activiteit numero uno is op dit moment. ‘Ideale bezigheid nu, tussendoor even snuffelen in de Theesteeg van Roemar en dan de dag vervolgen met een shopsessie’. De Walstraat, waar de Theesteeg zich bevindt, is trouwens ook echt de perfecte plek om een foto te schieten ter herinnering aan Deventer.

Roos: ''Maar eigenlijk is heel Deventer instagrammable!''

Want ook als je tijdens de bekendste wandeling door Deventer: de burg-tot-brug-loop een foto maakt met de skyline op de achtergrond, krijg je de mooiste plaatjes.

Roos: ''Deventerser dan dat, wordt het niet..''

Tips in Deventer

En zoals de IJssel blijft stromen, stromen ook de creatieve ideeën door Deventer heen. Want er komen nog meer leuke tips aan van Roos die later in het jaar zeker ingepland moeten worden tijdens je bezoek aan Deventer. ‘Ik kan niet wachten tot de zon meer gaat schijnen, dan ga ik iedereen adviseren een tochtje te maken door het Havenkwartier in een Havensloep! Heerlijk lijkt me dat; lekker op het water, in de zon met een glaasje bubbels en een lekkere picknickmand er bij.. I like!’.

To go!

En ook bij Finch zelf draait het creatieve brein overuren; ‘straks wordt de entree van Deventer nóg mooier, want Finch zorgt voor een nog welkomere doorgang naar het centrum toe. Er komt een terras bij de ingang van Finch die de Franse Bistro look heeft. ‘Dan gaan we gewoon door met de ‘to go’ lekkernijen, want ik zie het helemaal voor me. Mensen die naar het station gaan ‘s ochtends met een koffietje on the go en als men dan ’s middags terugloopt komen ze hopelijk weer langs voor een to go…’

“maar dan vast voor een cocktail to go!’’ zeggen we lachend tegelijkertijd. Dat is toch de perfecte Vrijmibo* of Vrijmiwa* als afsluiter van een werkweek.

  • Vrijmibo = Vrij(dag) Mi(ddag) Bo(rrel)
  • Vrijmiwa = Vrij(dag) Mi(ddag) Wa(ndeling)

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.