Door ondernemers

Hotel Huis Vermeer: Verwondering in positieve zin

  • Geschreven door Cheyenne Karselius
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 3109 x bekeken

Vandaag laat ik mij verrassen tijdens een bezoek aan Grand Boutique Hotel Huis Vermeer. Dit hotel is gelegen op het Grote Kerkhof en heeft fantastisch uitzicht op stadsplein het Grote Kerkhof en de Lebuinuskerk. Ik ben heel nieuwsgierig naar welke inrichting er schuil gaat achter de historische voorgevel van dit hotel met restaurant en laat mij graag rondleiden door hotelmanager Marie Lems.

Marie Lems is 23 jaar jong, woont in de binnenstad van Deventer en werkt al bijna 5 jaar bij Huis Vermeer. Eerst werkte Marie in de bediening van het restaurant en nu leidt zij het hotel als hotelmanager, samen met eigenaar Timon Bril en restaurantmanager Sander Slinkman. Ze houdt contact met de gasten, checkt mensen in, bedenkt campagnes en houdt de social media bij. Erg gevarieerd werk dus.

Marie: “We zijn een klein hotel en werken met alle collega’s nauw samen. De diversiteit maakt me echt blij!”

Marie: “Hotel Huis Vermeer is gevestigd in de voormalige bankierswoning van de familie Vermeer en dat familie- of ‘thuis’- gevoel is op een heel prettige wijze aanwezig in het hotel. Het is een bijzonder warm hotel, waar je je meteen welkom voelt. Gedurende je verblijf word je onderdeel van onze familie Vermeer.”

Favoriete kamer

De Vrolijke Kamer
De Vrolijke Kamer

Het hotel beschikt over 11 kamers, welke allemaal uniek zijn ingericht. Je zou hier dus 11 keer kunnen overnachten om tijdens ieder bezoek opnieuw te worden verrast door de inrichting. Heeft Marie ook een favoriet? Marie: “Jazeker: de vrolijke kamer! Die is echt bizar. De kamer heeft een groene vloer, die wat weg heeft van een voetbalveld. De rest is allemaal koninklijk blauw. Ik vind de kamer chique ogen maar toch heel vrolijk. Ook de suite is natuurlijk prachtig. Dat is echt een chique kamer en heel geschikt voor bijzondere gelegenheden of om jezelf extra luxe in de watten te leggen.”

Grand Suite
Grand Suite

Wat mogen de gasten echt niet missen als ze bij Huis Vermeer overnachten?

Marie: “Een stadswandeling met een persoonlijke gids! Dit doen wij vanuit ons hotel. Mijn tante is de gids, ze weet zo ontzettend veel over Deventer. Heel leuk! De persoonlijke stadswandeling duurt een uur. Je ziet dat de gasten altijd heel blij terugkomen.”

Laat je culinair verrassen

Je hoeft niet te overnachten bij Huis Vermeer om je te laten verwonderen door de inrichting, je kunt ook aanschuiven in het indrukwekkend ingerichte restaurant om je in de watten te laten leggen. Een culinaire ervaring voor zowel de lunch, als het diner.

Verrassingsmenu
Verrassingsmenu

Marie: “Onze specialiteit zijn de verrassingsmenu’s. Als je bijvoorbeeld iets te vieren hebt kun je verrast worden door 4/5/6-gangen! Onze focus ligt hierop, omdat dan gewerkt kan worden met heerlijke seizoensproducten uit de omgeving. Naast de verrassingsmenu’s is er ook een a-la-carte menukaart. Mijn favoriete tafeltje in het restaurant is tafel 45. Dit is de enige ronde tafel die wij hebben. Deze tafel is gezellig met z’n vieren, maar het is ook heel leuk met zijn tweeën. Deze staat in de serre en je kunt door de ramen naar buiten kijken.”

Welk restaurant in Deventer zou jij, naast jullie eigen restaurant, tippen aan jullie gasten?

Restaurant Jackies NYC
Restaurant Jackies NYC

Marie: ''Dit verschilt natuurlijk per gast en wie er voor me staat. Davo Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal is ontzettend lekker en heerlijk ongedwongen en raad ik zeker aan! Mijn persoonlijke favoriet is Jackies NYC. Hier weet je dat het diner altijd lekker is en de service is altijd top!''

Wat vind jij het mooiste van de stad Deventer?

Marie: ''Zelf heb ik in Leeuwarden gestudeerd en dat lijkt qua stad best wel op Deventer. Het verschil is wel dat ik in Deventer echt het thuisgevoel heb. De binnenstad is lekker compact en je bent lekker snel in het buitengebied. Zo heeft Deventer het karakter van een stad, met de voordelen van een dorp.

Marie: ''De Lebuinuskerk zien, dat is thuiskomen!''
IJsselaanzicht
IJsselaanzicht

Ik vertel mensen altijd om te gaan kijken bij alle kleine boetiekjes in de stad, bijvoorbeeld in de Kleine- en Grote Overstraat. Er zijn zoveel kleine straatjes met allerlei unieke winkeltjes. Ontzettend leuk om daar lekker rond te neuzen!

In de zomer zit ik het liefste op het Welle-terras. Lekker met een wijntje in de hand over de IJssel uitkijken, dat is genieten! Met de hapjes van restaurant Bird erbij kun je daar prima de hele avond zitten en uitwaaien!”

Waar maak jij je mooiste Instagramfoto in de stad?

Dat is een hele specifieke plek: aan het einde van de Molenstraat heb je een soort mini rotonde met een boom in het midden. Hier kun je een foto maken met allemaal huisjes op de achtergrond. Zo leuk!

Geschreven door Cheyenne

Elke zaterdag struinen over de markt, in de zomer de hele dag bij St. Tropez op het terras, en in de winter lekker door het bergkwartier wandelen. Wat is het hier toch fijn.