Door ondernemers

Pillows Hotel Deventer: Op en top genieten!

  • Geschreven door Cheyenne Karselius
  • Leestijd Leestijd 5 minuten
  • Home 2274 x bekeken

Vandaag ga ik op bezoek bij één van de mooiste plekken van Deventer: Pillows Luxury Boutique Hotel Aan de IJssel. Wat lijkt het mij heerlijk om hier te werken en dagelijks te genieten van dit uitzicht. Ik ga in gesprek met Deputy Manager Dylan Vierwind en Duty Trainee Christie Roerdink. Zij kunnen mijn beeld van deze romantische plek vast bevestigen, of zou ik het helemaal mis hebben?

Christie Roerdink (24 jaar oud) woont op de Brink in Deventer en loopt stage bij het Pillows hotel. De afdeling Duty management is eigenlijk een beetje de spin in het web binnen het hotel. Christie: "Ik zorg ervoor dat ik weet wie een gast is, het ontvangst en eigenlijk alles in de gaten houden zodat het verblijf van de gast zo aangenaam mogelijk is. Ik zweef overal een beetje tussen en help iedereen waar mogelijk."

Deputy Manager Dylan Vierwind is 29 jaar oud en komt uit Duiven. Dylan is er verantwoordelijk voor dat alles organisatorisch technisch in orde is, van de receptie tot aan de keuken. Samen met de General Manager, Miranda Bouwmeester, bepaalt Dylan wat het hotel kan doen om het verblijf van de gasten nog beter te maken.

Dylan: "Gastvrijheid staat bij Pillows op 1, dit is absoluut kenmerkend voor ons als hotel. Iedereen is bij ons welkom en niks is te gek. Nee bestaat niet!"

Locatie, locatie, locatie!

Uitzicht vanaf het terras
Uitzicht vanaf het terras

Nou, mijn beeld van deze romantische locatie wordt echt bevestigd. Dylan: “De locatie aan de IJssel met panorama view op de Deventer skyline is echt ontzettend mooi. Wanneer de zon ondergaat en je ziet het licht reflecteren op de lebuinuskerk, de gasten op het terras en de fotografen op de pier. Dat gevoel wat dat met zich meebrengt wil ik graag aan de gasten laten zien. Het uitzicht zal nooit vervelen!”

Pillows Hotel Deventer bestaat uit 26 Luxery rooms en 3 suites. Grote favoriet is de ‘Deventer Suite’. Deze heeft met al zijn ramen het mooiste uitzicht over de IJssel en de stad. Iedere kamer in het hotel is hetzelfde ingericht, maar door het gevarieerde uitzicht, is elke kamer uniek.

Grappig weetje: Een groot deel van de inrichting van de kamers en in het hotel is te koop in de webshop van Pillows. Zelfs de bedden! Zo kun je thuis verder genieten van Pillows! Het motto is dan ook: ‘Home away from home’.

Wat mogen gasten van Pillows echt niet missen als ze bij jullie overnachten?

Christie: "Een bezoekje bij ons buitenterras met een glas bubbels. Genieten van het uitzicht, en tegen de avond van alle lichtjes van de stad." Dylan: "Onze unieke Gin, speciaal gemaakt voor Pillows Hotels! Deze mag echt niet gemist worden in de living met uitzicht over de IJssel."

Christie: "Het maakt mij blij als ik zie dat gasten tevreden naar huis gaan, dat maakt mijn dag bij Pillows echt compleet!"

Dutch Cuisine

Het restaurant van Pillows Hotel Deventer, IJssel Restaurant, serveert gerechten geïnspireerd door Dutch Cuisine. Ouderwetse Hollandse pot?! Nee, het betekent dat er tijdens het koken voor 80% gewerkt wordt met lokale en duurzame producten. Hierdoor is er geen vaste menukaart, omdat het aanbod per dag anders is. Het menu is altijd weer een verrassing van de chef! Gasten zijn van harte welkom lunch, diner en voor een late night borrel. De tafels in het restaurant pakken allemaal een glimp mee van het uitzicht op de stad en van de open keuken.

Dutch Cuisine
Dutch Cuisine

Welk restaurant zouden jullie aan de gasten aanraden naast jullie eigen restaurant?

Dylan: : Deventer heeft een breed assortiment aan horeca. Zelf zou ik St. Maxime of Huis Vermeer aanraden aan de gasten! De service en het eten zijn hier ontzettend goed."

Terras Goesting Urban Bistro
Terras Goesting Urban Bistro

Christie: "Goesting! Dit restaurant heeft naar mijn mening het mooiste terras van de Brink. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart en er is voor iedereen keuze! Het Welle Terras op het Verlaagde Wellepad is ook ontzettend leuk, je kunt hier lekker bij de IJssel zitten en op zomerse dagen word je verkoeld door een heerlijk briesje. En vanaf hier heb je uitzicht op ons mooie hotel!"

Wat raden jullie je gasten aan om te ondernemen in Deventer?

Christie: "Wat Deventer leuk maakt is dat er veel evenementen zijn. Zowel de grote evenementen, zoals Deventer op Stelten en het Dickens Festijn, als ook de kleine evenementen, zoals Tour de terras, zijn een bezoek zeker waard! Wat ik ook zeker aanraad is het pontje pakken vanaf ons hotel, een stukje langs de Welle lopen en via daar naar de boetiekjes in de Kleine Overstraat."

Havensloep
Havensloep

Dylan: "Tijdens je verblijf in ons hotel kun je de Havensloep afhuren. Een luxe sloep met kapitein, waarbij tijdens de vaartocht ook onze gerechten geserveerd worden. De gasten krijgen een picknickmand mee met bijvoorbeeld een afternoon tea of bits and bites. Het is een unieke ervaring en je ziet Deventer vanaf het water."

Dylan: "Naast het Grote Kerkhof zit een heel smal straatje, de Manhuissteeg, die heel instagrammable is. Het mooiste is dan om de foto te maken bij de stenen boog."

Christie: “De stad ligt precies op de grens van stad en natuur. Je bent binnen een paar minuten bij de IJssel en de Uiterwaarden. Het ligt dicht bij elkaar, maar je kunt zelf kiezen waar je het liefste wilt zijn. In het zomerseizoen is een bezoek aan de Brink ook een must! Alle terrassen zitten dan vol en het is ontzettend gezellig.’’

Dylan: "Wanneer je de Wilhelminabrug over de IJssel afrijdt kom je uit bij het Bergkwartier. Daar kun je mooi wandelen door de oude straatjes, waar je uiteindelijk uitkomt op de Brink. Het Bergkwartier en de Brink zijn toch wel het mooiste plekjes van Deventer."

Stadsplein De Brink
Stadsplein De Brink

Geschreven door Cheyenne

Elke zaterdag struinen over de markt, in de zomer de hele dag bij St. Tropez op het terras, en in de winter lekker door het bergkwartier wandelen. Wat is het hier toch fijn.